UOČI PREMIJERE

Hyundai otkriva detalje: Ovako izgleda unutrašnjost novog i20

28.02.2020 u 09:56

Bionic
Reading

Nova fotografija otkriva dva velika digitalna ekrana, novu shemu boja, tehnologiju ambijentalnog osvjetljenja i upečatljive horizontalne linije koje se protežu cijelim prednjim dijelom unutrašnjosti

Potpuno novi Hyundai i20 svoju će svjetsku premijeru imati na sajmu automobila u Ženevi idućeg tjedna, a korejski je proizvođač automobila objavio prvu službenu fotografiju onoga što još nismo imali prilike vidjeti kod ovog modela; unutrašnjost kabine.

Novi Hyundai i20 imat će dva digitalna ekrana, nove kombinacije boja i podebljane horizontalne linije koje se protežu cijelim prednjim dijelom unutrašnjosti kabine.

Kokpit potpuno novog i20 pruža osjećaj širine i prozračnosti. Jedna od najistaknutijih značajki dizajna su vodoravne linije koje se protežu s lijeva na desno preko visoke, istaknute nadzorne ploče na kojoj se nalaze otvori za zrak. Elegantno oblikovana vrata su nadahnuta oblicima koji se nalaze u prirodi. Integrirana tehnologija ambijentalne rasvjete omogućava ugodno osvjetljenje noću, a akcenti u boji odgovaraju cijeloj unutrašnjosti.

Potpuno novi i20 dostupan je s tri različite unutarnje obloge: crna mono (Black Mono), crna i siva (Black & Gray) te crna mono i žuto-zelena (Black Mono & Yellow Green) za još veću individualizaciju.

Dva ekrana od 10,25 inča za poboljšanu povezanost

Potpuno novi i20 sadrži dva digitalna ekrana kako bi se prilagodile njegove nadograđene značajke povezivanja. Iza volana je 10,25-inčni digitalni klaster s ključnom bojom koja se mijenja na temelju odabranog načina vožnje - plava za Normal, zelena za Eco i narančasta za Sport. S desne strane upravljača, visoko u vizualnom središtu, nalazi se 10,25-inčni središnji AVN zaslon (audio / video / navigacija).

Integrirane u AVN dodirni zaslon su niz novih mogućnosti povezivanja koje nikada ranije nisu bile viđene u i20, uključujući Hyundai Bluelink Telematics. Među tim su Hyundai LIVE usluge, koje uključuju podatke o prometu i vremenskim prilikama u stvarnom vremenu, informacije o obližnjim benzinskim stanicama, uz cijene goriva i parkirna mjesta, i mrežno prepoznavanje glasa. Daljnje Bluelink usluge uključuju Find My Car ili pronađi moj automobil, usluge daljinskog zaključavanja, navigaciju do lokalnih točaka interesa, podatke o alarmu vozila i izvješća o održavanju.

Pored toga, potpuno novi i20 u potpunosti je kompatibilan s Android Auto i Apple Car Playom, bežičnim aplikacijama u kombinaciji s 8-inčnim zaslonom Audio sustava. Dostupan je i bežični jastučić za punjenje pametnih telefona na središnjoj konzoli, a to znači da putnici u novom i20 više ne moraju koristiti kabel za punjenje. Dodatno je za putnike straga dostupan USB priključak za punjenje.

Za još veću zabavu u automobilu potpuno novi i20 postaje prvi Hyundaijev model u Europi koji ima vrhunski audiosustav Bose. Osam zvučnika, uključujući subwoofer, strateški su razmješteni po čitavom vozilu za iskustvo slušanja zvuka vrhunske kvalitete.

Prema najavama iz Hyundaija, novi i20 trebao bi stići na hrvatsko tržište u listopadu ove godine.