ZALJUBIO SE

Glumac odlučio postati Ferrarijev vozač - amater

17.05.2017 u 15:32

Bionic
Reading

Poznati glumac veliki je ljubitelj Ferrarija pa je odlučio voziti amaterske utrke u kupu talijanskog proizvođača automobila

Michael Fassbender, europski glumac krenuo je stopama svog slavnog kolege Stevea McQueena koji je bio pasionirani vozač utrka. Fassbender je prošle godine počeo s obukom unutar Ferrarijevog ‘Corso Pilota’ programa obuke amaterskih vozača.  Fassbender je sam naveo kako je cijelog života veliki obožavatelj Ferrarija kao proizvođača automobila, ali i tima u Formuli 1, te Michaela Schumachera.

“Ferrari je definiran utrkama, a treniranje s njihovim timom dalo mi je sjajnu osnovu za poboljšanje mojih sposobnosti prilikom vožnje trkaćeg Ferrarija 488 Challenge. Od malih sam nogu idealizirao Ferrari i njegovog prvaka Michaela Schumachera, tako da je za mene osobno ovo puni krug u automobilističkom smislu.”, naveo je glumac.

Michael Fassbender govori o svojoj strasti za utrkama i o vožnji Ferrarija Autor: The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Fassbender će se natjecati u Ferrari Challenge Trofeo Pirelli trkaćoj seriji koja obuhvaća amaterske vozače spremne platiti za korištenje automobila u nekoliko utrka tijekom jedne, a možda i više sezona. Natjecanje se održava od 1992. godine u tri divizije - europskoj, azijskoj i sjevernoameričkoj, a Michael Fassbender će svoj Ferrari 488 Challenge voziti po stazama u Sjevernoj Americi. Zanimljivo je kako Fassbender ne posjeduje svoj privatni automobil.