SEDAM DESETLJEĆA

Pogledajte neke od 70 posebnih boja koje je Ferrari napravio za svojih 70 godina

01.10.2016 u 12:38

  • +8

Ferrari posebne boje

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ferrari

Bionic
Reading

NAvedene kombinacije predstavljene su u Parizu, a jedna će biti aplicirana na maksimalno pet automobila

Kako bi dostojno proslavio svoj rođendan iduće godine, Ferrari je već na salonu automobila u Parizu počeo s proslavom čije su ključne riječi nasljeđe i ekskluziva.

Njihov odjel za proizvodnju automobila po željama klijenata napravio je 70 različitih kombinacija boja eksterijera i interijera, koji će biti moguće naručiti na samo 350 automobila, ali tako da se jedna kombinacija neće pojavljivati na više od pet automobila.

Dakle, 350 posebnih primjeraka za 70 rođendan i ciao, tko je kupio - kupio je. Navedeni automobili imat će i posebne značke kojima se vidi da je riječ o slavljeničkim izvedbama. Svaka kombinacija ima i svoje ime koje je usko povezana s nekim autombilom ili osobom iz povijesti Ferrarija.

Tako je tu 488 GTB zvan ‘The Schumacher’, F12berlinetta ‘The Stirling’ nazvana po velikom britanskom vozaču utrka Stirlingu Mossu, California T ‘The Steve McQueen’ po glumcu koji je volio Ferrarije, itd. Proslava sedamdeset godina tvrtke održavati će se diljem svijeta iduće godine, a završiti će ekskluzivnim eventom u Maranellu.