PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Subaru predstavio Forester 4DVENTURE; posebna verzija dizajnirana za sve ljubitelje avanture

09.10.2020 u 13:06

Bionic
Reading

Model 4DVENTURE je opremljen pogonskim sustavom e-BOXER, novom generacijom pogonskog sustava Subaru koji kombinira električnu jedinicu s dva stupa Subaru tehnologije: BOXER motorom i Symmetrical All-Wheel Drive sustav (S-AWD) pogonom na sva četiri kotača

O Subaru Foresteru e-BOXER-u smo pisali prilikom predstavljanja nove 5. generacije krajem studenog prošle godine, a jedna od najvažnijih stvari kod ovog modela je to da se radi o prvom modelu Subarua koji je opremljen sustavom e-BOXER. No, sada je Forester obogaćen posebnom verzijom dizajniranom za sve ljubitelje aktivnosti na otvorenom.

Forester 4DVENTURE dodaje potpuno obnovljenom dizajnu lansiranjem 5. generacije sportski i poduzetni izgled, automobil osobnosti i odlučnog karaktera, savršen za avanture i za one koji vole sport i aktivnosti na otvorenom. I sam naziv modela sugerira svojim dizajnom na avanturu (adventure), sa prva bojka u nazivu '4' ima dva značenja. Prvo je da je namijenjen 'za' (eng. se piše 'four', ali izgovara kao 'for' ili u prijevodu 'za'), ali i kao pogon na sva 4 kotača.

Prezentaciju samog modela Subaru 4DVENTURE, i svih specifičnih detalja, možete pogledati i u integralnom obliku s predstavljanja talijanskim automobilskim novinarima u rujnu.

Subaru Forester 4DVENTURE. No Ordinary Forester. Izvor: Promo fotografije / Autor: Subaru Italia S.p.A.

Novi 4DVENTURE ističe se nizom detalja koji čine dizajn interijera i eksterijera jedinstvenim. Glavni su narančasti umetci koji se ističu na crnoj boji prednjih i stražnjih odbojnika, bočnih profila i krovnih nosača. Crna koja dominira prednjom maskom, okružuje svjetla za maglu i ukrašava aluminijske naplatke od 18 cola. Napokon, ove dvije boje stapaju se u posebnu značku e-BOXER koja se pojavljuje na vratima prtljažnika i ispod ogledala.

U cijelom je asortimanu revidiran dizajn prednjih svjetala, kroz promjene koje su pozadinu učinile tamnijom, čineći Foresterov izgled sportskijim i agresivnijim. LED svjetlosni potpis s karakterističnim oblikom slova 'C' još se više ističe zahvaljujući ovom novom kontrastu boja.

Unutar putničkog prostora, narančasta se ponovno ističe na profilima ventilacijskih otvora i mjenjača te uljepšava šavove armaturne ploče, upravljača, vrata i sjedala. Potonji su, kao i na Outback 4DVENTURE, u vodoodbojnoj tkanini i zajedno s vodonepropusnim prostirkama i kadom za prtljažnik omogućit će korisnicima da bezbrižno 'urone' u bilo koji scenarij.

Da bi ova posebna verzija bila još jedinstvenija i funkcionalnija, dodan je niz dodataka, među kojima su krovne rešetke u kombinaciji s jednim po vašem izboru između nosača za bicikle, nosača za skije ili nosača za kajak.

Forester 4DVENTURE, osim što je savršen za avanture, inačica je kojoj ništa ne nedostaje. Zapravo nudi potpunu standardnu ​​ PREMIUM opremu, osim kožnih sjedala, zamijenjenih novim sportskim presvlakama koje odbijaju vodu, aluminijskim papučicama i grijanim stražnjim sjedalima. Dostupan je u dvije boje koje dodatno poboljšavaju detalje: Kristalno bijeli biser i Magnetit siva metalik.

Ova posebna verzija također je opremljena pogonskim sustavom e-BOXER, novom generacijom pogonskog sustava Subaru koji kombinira električnu jedinicu s dva stupa Subaru tehnologije: motorom BOXER i Symmetrical All-Wheel Drive sustav (S-AWD) pogonom na sva četiri kotača. O ovom pogonu smo pisali i prilikom predstavljanja nove 5. generacije Forestera krajem studenog prošle godine.

Za novi Forester e-Boxer Subaru je odabrao koristiti svoj FB20 benzinski boxer motor, prikladno optimiziran u smislu potrošnje goriva, modificiran za upotrebu isključivo na hibridnim modelima.To je dvolitreni 4-cilindrični boxer motor, s izravnim ubrizgavanjem, dvostrukom bregastom osovinom, s prirodnim usisom, i zadovoljava norme Euro6d-TEMP. Ovaj motor je uparen s CVT Lineartronic bezstupanjskim mjenjačem s lančanim prijenosom, uz mogućnost ručnog mijenjanja stupnjeva prijenosa u 7 'brzina' pomoću polugica na volanu, dok se snaga na kotače prenosi Active Torque Split AWD sustavom.

Njegova maksimalna snaga je 150 KS (110 kW) između 5600 i 6000 okr/min i ima najveći okretni moment od 194 nm pri 4000 okr/min. Njegova električna pogonska jedinica se sastoji od AC (izmjenična struja) sinhronog elektromotora s trofaznim trajnim magnetima, koji pruža snagu od 12,3 kW (16,7 KS) i okretni moment od 65 Nm, a smješten je unutar 'Hybrid Lineartronic' mjenjača. Baterije su litij-ionskog tipa s maksimalnom snagom od 13,5 kW i napona 118,4 V, te kapaciteta 4,8 Ah. Maksimalna brzina ovog hibridnog Forestera je 188 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h 11,8 sekundi.

Električna jedinica i baterija poravnati su uzdužno. Boxer motor je po svojoj konfiguraciji postavljen vrlo nisko, dok su baterija i ostali dijelovi smješteni iznad stražnje osovine. Ovaj raspored doprinosi još nižem težištu boljom raspodjelom težine između prednjeg i stražnjeg dijela vozila, dajući vozaču onaj nepogrešiv osjećaj vožnje koji razlikuje automobil ove poznate japanske marke.

Forester, kao i svi automobili iz asortimana Subaru, čine sigurnost bitnom vrijednošću koja mu je omogućila da osvoji više od 90 nagrada od lansiranja svoje prve generacije. Posljednja u nizu je 'Najbolji u klasi EuroNCAP 2019', uz 5 zvjezdica koje je već prepoznalo najviše europsko tijelo za certificiranje u pogledu sigurnosti. Nova globalna platforma Subaru (Subaru Global Platform ili SGP) i ekskluzivni i cijenjeni sustav pomoći u vožnji EyeSight dvije su glavne značajke koje, zajedno s mnogim drugim tehnologijama i strukturnim elementima, jamče iskustvo vožnje onima koji voze Subaru. s najvećom mirnoćom i sigurnošću.

Stoga je novi Forester 4DVENTURE automobil s jedinstvenim detaljima, uistinu cjelovitom opremom i koji u potpunosti utjelovljuje vrijednosti 'kuće Plejade'. Da podsjetimo, naziv Plejade dolazi od zviježđa bika, koje je najpoznatije po otvorenom skupu zvijezda Plejade ili Vlašići. To je skup zvijezda u kojem je i golim okom moguće vidjeti 7 najsjajnijih zvijezda u njemu koje često nose naziv i Sedam sestara, a logo marke Subaru je njihova stilizirana verzija, ali sastavljen od 6 zvjezdica.

Što se cijene tiče, Subaru Forester 2.0i e-BOXER Lineartronic 4DVENTURE stoji sa svim davanjma 367.652 kn.

  • +16
Subaru Forester 4DVENTURE Izvor: Promo fotografije / Autor: Subaru