uoči premijere

[FOTO/VIDEO] Ovo je nasljednik Nissan Micre: Novo kompaktno električno vozilo za europsko tržište

31.01.2022 u 09:23

Bionic
Reading

Automobil je dio novog strateškog plana Alijanse za 2030., dizajnirao ga je Nissan, a proizvest će ga Renault na Alijansinoj platformi CMF B-EV

Nissan je prošli tjedan najavio posve novo kompaktno električno vozilo koje dolazi na europska tržišta. Novi automobil, koji će se proizvoditi u Renault ElectriCityju u Francuskoj, naslijedit će kultni Nissan Micra kao osnovni model Nissanove ponude.

Europska regija već igra ključnu ulogu u elektrifikaciji vozila kao dio Nissanovog strateškog plana Ambition 2030. u okviru kojeg Nissan predstavlja nova vozila i tehnologije. Dokaz tome su novi Nissan Ariya, novi električni crossover i Nissanova jedinstvena tehnologija e-POWER koja stiže u Europu ugrađena u modele Qashqai i X-Trail.

Posve novi električni gradski automobil dodatno će obogatiti Nissanovu novu ponudu. Automobil koji je prošli tjedan predstavljen kao dio novog strateškog plana Alijanse za 2030. dizajnirao je Nissan, a proizvest će ga Renault na Alijansinoj platformi CMF B-EV. Ova platforma omogućuje proizvođačima da zadrže prepoznatljiv izgled svojih proizvoda, kao što je prikazano u skici dizajna novog vozila.

Nissan najavio novi potpuno električni kompakt za Europu Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

'Novi model dizajnirat će Nissan, a projektirati i proizvesti Renault koristeći našu novu zajedničku platformu, čime će se iskoristiti snaga Alijanse, a istovremeno zadržati Nissanov karakter', rekao je Nissanov operativni direktor Ashwani Gupta.

'Ovo je izvrstan primjer Alijansinog pristupa‚ pametnog razlikovanja proizvoda. Siguran sam da će ovaj nasljednik kultne Micre oduševiti naše kupce u Europi.'

Buduće kompaktno električno vozilo predstavljeno je kao dio strateškog plana Alijanse za 2030., zajedničkog plana Renaulta, Nissana i Mitsubishi Motorsa koji je usmjeren na električna vozila i aktivnosti u području povezane mobilnosti.

Danas predstavljeno električno vozilo još je jedno u nizu Nissanovih vozila koje proizvodi Renault u Francuskoj, uključujući i Nissanova laka gospodarska vozila, posebice novi Nissan Townstar, nasljednik revolucionarnog e-NV200, Nissanovog malog električnog kombija.

Dodatne informacije o proizvodu, uključujući nazive, početak prodaje i tehničke specifikacije, bit će objavljene u dogledno vrijeme.