MJESEČEV KAMEN

Mitsubishi Moonstone: Koncept crossovera koji istražuje rute budućnosti

31.03.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Ova studija nagovještava istraživanje svemira u ne tako dalekoj budućnosti u kojoj ceste i neistražene teritorije prolazi tihi električni crossover

U listopadu prošle godine smo pisali o konceptnom automobilu, Alpine A4810, koji su razvili studenti s Instituta Europeo di Design (IED) iz Torina u Italiji. Pod nadzorom Alpine morali su zamisliti super berlinettu čije bi lansiranje bilo zakazano za 2035. godinu.

Ovaj je koncept potom dobio i ime: Alpenglow, a mi smo ga imali priliku vidjeti uživo na Pariškom salonu automobila nekoliko dana kasnije.

Sada Istituto Europeo di Design predstavlja novo potpuno električno konceptno vozilo napravljeno u suradnji s Mitsubishi Motorsom. Skulpturalno djelo čiste dinamike, tehnologije zapanjujuće izvedbe, tako bi se mogao opisati njihov novi koncepni automobil - Mitsubishi Moonstone.

Mitsubishi Moonstone koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: IED - Istituto Europeo di Design

Rezultat diplomskog projekta 17 studenata magisterija transportnog dizajna na IED Torino, Mitsubishi Moonstone nagovještava istraživanje svemira u ne tako dalekoj budućnosti u kojoj ceste i neistražene teritorije prolazi tihi električni crossover.

  • +13
Mitsubishi Moonstone koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: IED - Istituto Europeo di Design

Treba reći da je ovo djelo proizašlo iz magistarskog studija Projektiranje prometa a.y. 2021/2022 IED Torino, a ovaj električni crossover istražuje buduće rute s velikom pozornošću i poštovanjem prema okolišu.

Master tečaj dizajna transporta na IED Torinu koordinira Michele Albera, dok je projekt diplomskog rada koordinirao još i Masato Inoue, savjetnik za diplomski rad.