Velik korak

[FOTO/VIDEO] Mahindra i Volkswagen istražuju strateško savezništvo: Pet indijskih e-SUV-ova pod dva EV brenda

Pet e-SUV-ova pod dva EV brenda: XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 i BE.09

Pet e-SUV-ova pod dva EV brenda: XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 i BE.09

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Obje će tvrtke istražiti daljnje potencijalne prilike za suradnju u Indiji na području e-mobilnosti, uključujući projekte vozila, rješenja za punjenje i energetiku te proizvodnju ćelija

Volkswagen grupa i Mahindra & Mahindra Ltd. u ponedjeljak su objavili da namjeravaju proširiti suradnju. Obje tvrtke potpisale su Ugovor o opskrbi MEB električnih komponenti za Mahindrinu novu, namjenski izrađenu električnu platformu INGLO, produbljujući ugovor o partnerstvu s početka ove godine. Suradnja namjerava imati više od milijun jedinica tijekom životnog vijeka i uključuje opremu pet potpuno električnih SUV vozila s MEB komponentama. Osim toga, dvije će tvrtke istražiti daljnje mogućnosti suradnje, otvarajući perspektivu prema širem strateškom savezu kako bi se ubrzala elektrifikacija indijskog automobilskog tržišta.

Mahindra i Volkswagen istražuju strateško savezništvo

Mahindra i Volkswagen istražuju strateško savezništvo

Izvor: Promo fotografije / Autor: SIMON WAY

Mahindra je tako predstavila svoju novu obitelj električnih SUV vozila na događaju predstavljanja vizije Mahindra Born EV u Banburyju, Ujedinjeno Kraljevstvo. Električni SUV-ovi bit će lansirani na potpuno novoj arhitekturi platforme INGLO i predviđeno je da budu opremljeni MEB komponentama uključujući električni pogon, sustav baterija i Volkswagenovu jedinstvenu ćeliju. Opis uvjeta pokriva sve glavne komercijalne i tehničke uvjete zajedno s putem do potencijalne lokalizacije baterijskog sustava. Konačni ugovor o opskrbi bit će ispregovaran na kontinuirano konstruktivan i zakonski usklađen način do kraja 2022.

Pet indijskih e-SUV-ova pod dva EV brenda:  XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 i BE.09

Pet indijskih e-SUV-ova pod dva EV brenda: XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 i BE.09

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Uz svoju novu najsuvremeniju INGLO EV platformu, Mahindra je predstavila i pet e-SUV-ova pod dva EV brenda, prikazujući svoju viziju budućnosti električne mobilnosti. Vizija Mahindre je predvoditi revoluciju električne mobilnosti u Indiji dovođenjem autentičnih električnih SUV vozila s vrhunskom tehnologijom, kroz tri ključna strateška stupa marke, dizajna i tehnologije.

Potpuno novi električni brend pod nazivom BE

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra Born Electric

Marka

Oživljavajući sport u električnim SUV vozilima, Mahindra je predstavila dva nova brenda, stvorena posebno za udomljavanje portfelja EV tvrtke – ikonični brend XUV s logom Twin Peak u bakrenoj boji i potpuno novi električni brend pod nazivom BE.

XUV:e9

XUV:e9

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Kultna marka XUV ugostit će niz proizvoda koji se nadovezuju na nasljeđe Mahindre, a istodobno prihvaćaju budućnost. Sa sofisticiranim futurističkim dizajnom, pulsirajućom izvedbom i dinamičnom inovacijom, namijenjen je kupcima koji imaju strast živjeti život izvan granica, dok čine razliku.

BE.05

BE.05

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Odvažna, evokativna i uzbudljiva marka BE, sa svojim odvažnim novim dizajnerskim jezikom, ciljat će na kupce koji žele definirati svoj životni put na vlastiti način, a pritom činiti razliku: marka koja će kupcima omogućiti da budu ono što žele. Manifestacija ove dvije marke predstavljena je kroz pet e-SUV vozila: XUV.e8, XUV.e9, BE.05, BE.07 i BE.09. Prva četiri od njih trebala bi biti lansirana između 2024. i 2026. godine.

Dizajn

Zajedničko ovim SUV vozilima je Mahindrina nova filozofija dizajna Heartcore – spoj nezaobilazne prisutnosti, unutarnje snage i stava. Krčeći nove temelje, ovi potpuno novi e-SUV-ovi stvorit će naelektriziranu prisutnost, kako na cesti tako i izvan nje, zadržavajući temeljno naslijeđe SUV-a Mahindre.

XUV:e9

XUV:e9

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

INGLO tehnologija

Indijska u srcu i globalna u svom dosegu, INGLO platforma sažima progresivnu baterijsku tehnologiju, arhitekturu platforme, moć mozga i sučelje čovjeka i stroja. Ime također simbolizira protok i razmjenu energije i emocija, GLO blagostanja, sustav koji donosi potpuni sklad.

INGLO EV platforma

INGLO EV platforma

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Vrhunska platforma INGLO podupirat će sva Mahindra EV u budućnosti. Namjenski izgrađena platforma sadržavat će intuitivne, inteligentne i sveobuhvatne inovacije koje će služiti kao okosnica Mahindra EV arhitekture i srce je njezinog vrhunskog sučelja čovjek-stroj.

BE.05

BE.05

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

INGLO nudi vodeće sigurnosne standarde u klasi, uzbudljive performanse, izvrstan domet i učinkovitost, uzornu dinamiku vožnje, svestranost i inteligentni HMI. INGLO također nudi višesenzorno iskustvo vožnje s futurističkim heads-up zaslonom s omogućenom proširenom stvarnošću, zaslonom od ruba do ruba, mogućnošću 5G mreže i nadogradnjom Over-The-Air koja će električna vozila održavati kao nova.

INGLO EV platforma

INGLO EV platforma

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Što se tiče sljedećeg koraka prema mogućem strateškom savezu za Indiju, obje tvrtke slažu se istražiti daljnja potencijalna područja suradnje u području e-mobilnosti, uključujući projekte vozila, lokalizaciju proizvodnje baterijskih ćelija i punjenja te energetska rješenja za električni ekosustav u Indija.

  • +16
  • +13

Mahindra i Volkswagen istražuju strateško savezništvo

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Thomas Schmall, član Upravnog odbora Volkswagen grupe za tehnologiju i glavni izvršni direktor Volkswagen grupa komponenti, rekao je: 'Sretni smo što smo identificirali veći opseg suradnje između naše dvije tvrtke. Zajedno, Volkswagen i Mahindra mogu značajno doprinijeti elektrifikaciji Indije, golemog automobilskog tržišta s ambicioznim obvezama zaštite klime. MEB električna platforma i njezine komponente ključ su pristupačne održive mobilnosti diljem svijeta. Partnerstvo ne samo da pokazuje da je naše platformsko poslovanje vrlo konkurentno, već i da je MEB na dobrom putu da postane jedna od vodećih otvorenih platformi za e-mobilnost. Time ispunjavamo fokus naše strategije Volkswagen NEW AUTO kako bismo poslovanje platforme učinili snažnim stupom naše Grupe i kako bismo otključali buduće fondove dobiti kroz ekonomiju razmjera.'

XUV:e9

XUV:e9

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

Komentirajući najavu, Rajesh Jejurikar, izvršni direktor sektora za automobile i poljoprivredu, Mahindra & Mahindra Ltd., je izjavio: 'Potpisivanje tehno-komercijalne liste uvjeta značajan je korak naprijed u našem partnerstvu s Volkswagenom. Naša namjenski izgrađena platforma INGLO nudi neusporediv potencijal za rast i daljnju prilagodbu za razvoj novih i inovativnih proizvoda, ne samo za Indiju, već i za globalna tržišta. Naša je vizija predvoditi revoluciju električne mobilnosti u Indiji dovođenjem autentičnih električnih SUV vozila s vrhunskom tehnologijom, kao što je danas prikazano u Ujedinjenom Kraljevstvu. Vrlo smo zadovoljni što istražujemo daljnja područja potencijalne suradnje s Volkswagenom i uvjereni smo da ćemo zajedno moći oblikovati uzbudljivu električnu budućnost.'

BE.05

BE.05

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mahindra

S oko tri milijuna novih vozila godišnje Indija je jedno od pet najvećih svjetskih automobilskih tržišta i uz Kinu jedina regija koja bilježi porast novih registracija u prvoj polovici 2022. Elektrifikacija segmenta osobnih automobila očekuje se da će dobiti značajan zamah u nadolazećim godinama.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!