posebno izdanje

[FOTO/VIDEO] Ford predstavio Bronco Everglades, terenac kojeg niti močvara ne zaustavlja

14.02.2022 u 08:11

Bionic
Reading

Ekskluzivno dostupan za postojeće nositelje Bronco rezervacija, Bronco Everglades standardno dolazi s Ford Performance modularnim prednjim branikom za teške uvjete rada s WARN vitlom i Bronco Sasquatch paketom

Za one ljubitelje terenske vožnje koji žele otići daleko od svih, Ford je predstavio novo posebno izdanje Ford Bronco Everglades, sposoban terenac koji je 'rođen da diše kada postane gusto i dizajniran da pritisne kada staza odvrati druge'. Sam naziv modela dolazi od zaštićenog močvarnog područja na Floridi.

Desetljećima su terenci Bronco prelazili udaljene lokacije s G.O.A.T. mentalitetom (Prelazi bilo koju vrstu terena ili u originalu na engleskom: Goes Over Any Type of Terrain).

Bronco Everglades, dostupan kao model s četiri vrata, podiže taj duh na sljedeću razinu s tvornički ugrađenim značajkama za izgradnju povjerenja kao što su disalica, integrirano vitlo postavljeno na prednji branik i sva terenska oprema u Bronco Sasquatch paketu.

Ford Bronco Everglades Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Bronco Everglades prepun robusnog off-road hardvera

Bronco Everglades predstavlja ekskluzivnu prepoznatljivu terensku disalicu za usis zraka. Dizajnirana i projektirana od strane Forda, disalica, koja se proteže uz A-stup na strani suvozača, optimizira performanse vozila u prašini, snijegu i vodi podižući usis zraka motora iznad nepovoljnih uvjeta na stazi. Njegov dizajn koristi dvije ploče koje se lako mijenjaju za promjenu smjera ulaza na temelju traga i vremenskih uvjeta.

'Ljubitelji Bronca zahtijevaju stil, kao i performanse, pa smo si postavili izazov da stvorimo disalicu s vrhunskom funkcijom i izgledom koji stvarno pristaje vozilu,' rekao je Ryan Olsson, menadžer dizajna. 'Ono što zaista izdvaja Everglades disalicu jesu glava i reverzibilni usis. Potpuno mijenja način na koji disalica može izgledati i funkcionirati.'

  • +43
Ford Bronco Everglades Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Prednja i stražnja osovina, reduktor i mjenjač također nude podignute ventilacijske otvore za poboljšano prelaženje vode. U kombinaciji, ove promjene dizajna dovode do sposobnosti prelaska vode od 925 mm.

Za situacije kada Bronco Everglades ili neko drugo vozilo treba dodatnu vuču iznad onoga što gume i motor mogu pružiti, modularni prednji branik za teške uvjete rada Ford Performance s vitlom ZEON 10-S WARN – s vučnim kapacitetom od 4,5 tona i 30 metara sintetičkog užeta – spremo je pomoći. Everglades također standardno dolazi sa zaštitnom safari prednjom cijevnom konstrukcijom, bočnim pragovima za zaštitu od stijena i istim čeličnim ugaonim pločama koje se nalaze na modelima Bronco Black Diamond i Badlands. Jedinstvena Carbonized Grey rešetka sa sjajno crnim Bronco slovima poboljšava njegov funkcionalni izgled.

Sasquatch paket uključuje 17-colne aluminijske naplatke lakirane Carbonized Gray s 35-colnim (vanjski promjer guma) Goodyear gumama za blato. Dodatni vanjski elementi uključuju kamene tračnice za zaštitu donjih pragova, plus čvrsti krov u boji i krovni nosač s prečkama.

Četvrtasti lukovi kotača za jedinstven Bronco izgled

Dizajnerski tim Bronco iskoristio je patentirani terenski modularni dizajn terenca u kreiranju Everglades izdanja, dodatno naglašavajući kako se ova platforma prilagođena korisniku može skinuti do svoje osnovne strukture i rekonfigurirati za 'još jednu novu avanturu s drugačijim postavom karoserije'. Vozilo ima jedinstvene četvrtaste prednje i stražnje lukove kotača s odgovarajućim branicima širine Sasquatch.

Jedinstvena grafika s topografijom Evergladesa daje stil na prednjim blatobranima, pametno odajući počast tropskim močvarama koje inspiriraju ime vozila.

Bronco Everglades lako se čisti nakon vikenda na stazama sa standardnim vinilnim sjedalima za more i gumiranim podovima koji se ispiru. Novi Urban Green zeleni akcenti daju suptilan dodir u boji na ručkama za držanje u kabini, otvorima za ventilaciju i šavovima sjedala.

Uz sadržaj srednjeg paketa, Bronco Everglades ima ekskluzivan u klasi 12-inčni SYNC® 4 sustav s Ford Power-Up bežičnim ažuriranjima softvera – jedinstvenu kombinaciju temeljenu na povratnim informacijama kupaca. Njegov 2,3-litreni EcoBoost® isporučuje 300 konjskih snaga i 440 Nm okretnog momenta, najveći zakretni moment od četverocilindričnog benzinskog motora u svojoj klasi, a uparen je s ekskluzivnim SelectShift® 10-stupanjskim automatskim mjenjačem s naprednim 4x4 sustavom i maksimalnim omjerom puzanja od 67,8:1.

Novi Bronco Everglades za 2022. dostupan je u pet vanjskih boja, uključujući ekskluzivne boje Desert Sand boje pijeska za Everglades, Eruption Green zelenu, Area 51 plavu, Shadow Black crnu i Cactus Grey sivu.

Bronco Everglades će se ovog ljeta pridružiti Bronco liniji Built Wild™ 4x4 terenaca. Naručivanje počinje u ožujku, isključivo za postojeće nositelje Bronco rezervacija. Cijene u SAD-u kreću od 53.000 USD plus 1.495 USD za odredište i troškove dostave.