Svi putevi vode u Rim

[FOTO/VIDEO] Dinamički debi Super SUV-a Lamborghini Urus Performante: Snaga od 666 KS za ubrzanje od 3,3 s i 306 km/h

28.10.2022 u 11:24

Bionic
Reading

Najbolji omjer težine i snage u svom segmentu s novim laganim, aerodinamičnim dizajnom, postavom šasije i sportskom dinamikom vožnje sa specifičnom kalibracijom načina vožnje, uključujući novi Rally način rada posvećen Performante verziji

Lamborghini Urus Performante je imao svoj dinamični debi na Autodromu Vallelunga u Rimu. U svojoj matičnoj zemlji, nova Performante verzija Urus Super SUV-a ponovno je dokazala svoju moć na asfaltu, kao i na zemljanoj stazi, nakon što je postavila novo službeno mjerilo čak i prije lansiranja tako što je postavila rekord Pikes Peak za serijska SUV vozila u vremenu od 10:32:064: 17 sekundi bolje od dosadašnjeg rekordera.

Urus Performante podiže ljestvicu u svakom pogledu. Isporučujući povećanu snagu od 666 KS, s twin-turbo V8 motorom, postavlja najbolju referencu omjera težine i snage u svom segmentu s novim laganim, aerodinamičnim dizajnom, postavom šasije i sportskom dinamikom vožnje sa specifičnom kalibracijom načina vožnje, uključujući novi Rally način rada posvećen verziji Performante. Urus Performante isporučuje okretni moment od 850 Nm pri samo 2300 okr./min., ubrzanje od 0-100 km/h za samo 3,3 sekunde i maksimalnu brzinu od 306 km/h.

Dinamički debi Super SUV-a Lamborghini Urus Performante Izvor: Promo fotografije / Autor: Lamborghini

Za premijeru vožnje Urus Performante, Automobili Lamborghini vratio se u Rim i Vallelunga gdje je originalni Urus održao svoj dinamični debi 2018.: tada je postavio mjerilo za novu kategoriju Super SUV-a i najavio isporuku više u svijetu više od 21.000 Urusa tijekom sljedeće četiri godine s više od 80 posto klijenata koji su novi u brendu Lamborghini.

Na ovomjesečnom dinamičnom lansiranju Urus Performante, mediji i trgovci koji su sudjelovali također su prvi put vidjeli nedavno najavljeni Urus S: Super SUV model koji zamjenjuje originalni Urus.

  • +12
Lamborghini Urus Performante Izvor: Promo fotografije / Autor: Lamborghini

U Vallelungi u listopadu 2022. gosti ne samo da su mogli usporediti poboljšane performanse i karakteristike novog Urus Performante na stazi, već su se vozili i na posebno kreiranoj reli stazi demonstrirajući zabavu u vožnji Super SUV-a i njegove sposobnosti na nestabilnim površinama. Bez obzira na cestu, stazu ili teren, u svim okruženjima Urus Performante radi na Pirellijevim gumama: P Zero za kotače od 20”, 22” i 23” i novoj polu-slick opciji P Zero Trofeo R usmjerenoj na stazu, razvijenoj od strane Pirelli u suradnji s Lamborghinijem posebno za karakteristike SUV vozila.

Urus Performante također je otišao na ulice i znamenitosti Rima za fotografije i filmove: počevši od Stadio dei Marmi, gdje njegovih šezdeset mramornih kipova odaje počast sportskom atletizmu. Krasio je elegantne ulice oko Palazzo Fendi i, u Cave di Travertino, meke površine kamenoloma od najekskluzivnijeg, čistog i najpoželjnijeg mramora pokazale su autentičnu off-road sposobnost modela Urus Performante.

Naposljetku, neponovljivo povijesno talijansko okruženje Appia Antica, jedna od osam drevnih ruta iz najvažnijih regija i luka koje se spajaju u glavnom gradu Italije, podsjetilo je da ovom prilikom za Lamborghini Urus Performante Super SUV 'svi putovi vode u Rim'.