posebna serija

[FOTO] Ferrari kreirao posebnu kolekciju za pet najnovijih modela; u čast 10. godišnjice Ferrari Cavalcade

12.02.2022 u 14:35

Bionic
Reading

Maranello je stvorio ekskluzivni paket za one klijente koji su sudjelovali na barem jednom događaju Cavalcade: posebne konfiguracije po mjeri, s odgovarajućim interijerima, inspirirane lokacijama prijašnjih izdanja

Kako bi proslavili 10. godišnjicu Ferrari Cavalcade, odjel Tailor Made (izrada po mjeri) kreirao je posebnu kolekciju za pet najnovijih modela marke, inspiriranu prekrasnim talijanskim lokacijama koje posjećuje ovaj Ferrarijev godišnji događaj.

Obljetnice su važne prigode, tim više kada je ono što se slavi nešto tako jedinstveno kao što je Ferrari Cavalcade, koji je 2021. proslavio desetu godinu.

Kako i priliči ovoj važnoj prekretnici, Maranello je stvorio ekskluzivni paket za one klijente koji su sudjelovali na barem jednom događaju Cavalcade: posebne konfiguracije po mjeri, s odgovarajućim interijerima, inspirirane lokacijama prijašnjih izdanja.

Klijenti koji žele sudjelovati u ovoj posebnoj poslastici moći će birati između pet paketa ukrasa po mjeri, primjenjivih na pet najnovijih modela u liniji Propetog konjića: 812 Competizione, 812 Competizione A, SF90 Stradale, SF90 Spider i 296 GTB.

Boje i materijali po izboru

Inspirirani bojama najljepših talijanskih gradova i regija u kojima su se održavala događanja Cavalcade – Capri, Rim, Sicilija i Toskana, između ostalih – klijenti mogu birati iz palete Argento Siracusa srebrnu, Blu Capri plavu, Verde Volterra zelenu, Bianco Courmayeur bijelu i Rosso Taormina crvenu.

Kao projekt po mjeri, stručni dizajneri odjela vješto su odabrali najprikladnije mješavine materijala i kombinacije boja, kako za interijere tako i za eksterijere. Dopuštajući određeni stupanj interne prilagodbe, klijentima se daje mogućnost da se odluče za alcantaru ili kožnu završnu obradu kokpita.

  • +14
10. godišnjica Ferrari Cavalcade Izvor: Promo fotografije / Autor: Ferrari

Za one koji biraju alcantaru, sjedala dolaze u izblijedjelom, perforiranom dizajnu s uzorkom koji se zove 'micro-gallettone' – 'gallettone' je talijanska riječ za matice s krilima koji su se nekoć koristili za pričvršćivanje kotača na glavčine kotača. Za kupce koji preferiraju kožne interijere, sjedala dolaze s apstraktnim dizajnom koji prikazuje daleka brda.

Konačno, stražnja polica dolazi ukrašena iznimno velikom posvetnom pločom od karbonskih vlakana i kromiranim/brušenim galettonom koji ima namjensku gravuru obljetnice.

Kao posebna 'hvala' onim Ferrarijevim klijentima koji su Cavalcade doživjeli tako iznimnim, ova kolekcija izrađena po mjeri osigurat će da se duh Cavalcade nastavi i da veze 'Ferrarijeve obitelji' postanu sve čvršće.