DIVNI PORTOFINO

Ferrari pokazao svoj najjeftiniji automobil, ali prešutio cijenu

24.08.2017 u 11:41

Bionic
Reading

Ništa u vezi Ferrarija nije jeftino, no neki automobili proizvođača iz Maranella ipak su pristupačniji od drugih. Možda smo za nasljednika Californije trebali reći da je najmanje skup, no teško se razmetati ovakvim pojmovima kad je Ferrari nijem po pitanju cijene

Kako god bilo Portofino je ovdje i, barem na papiru, čini se kao veoma zanimljiv automobil.

Ovaj 2+2 kabriolet s tvrdim sklopivim krovom izgleda odlično, usudili bismo se reći - značajno bolje od Californije, a također je i poprilično brži.

3.9-litreni twin turbo V8 sad razvija 590 KS i 760 Nm, te katapultira automobil s mjesta do 100 km/h za svega 3,5 sekundi, te sve do maksimalca od 320 km/h.

Raspored mase je 46/54 posto u korist stražnje osovine, ispred koje se nalazi treća generacija elektronskog diferencijala s ograničenim proklizavanjem. Za očekivati je da će Portofino, koji je ime dobio po istoimenoj talijanskoj turističkoj destinaciji, vrlo rado preupravljati kad to poželite.

Za dobro ležanje, pak, brine se megnetorheologični ovjes, a tu je i aluminijska šasija i, po prvi put - električni servo upravljač.

Ferrarijev 'najmanje skup' automobil službeno će nam biti predstavljen na autosalonu u Frankfurtu idući mjesec, a tada ćemo vjerojatno saznati i cijenu.

Što vi mislite kolika će ona biti - možete nam reći u komentarima.

Ferrari Portofino Izvor: Promo fotografije / Autor: Ferrari