Mobility Innovation Destination

Centar za inovacije mobilnosti novih tehnologija Volvo Cars-a: Ekosustav za razvijanje budućnosti mobilnosti

12.02.2024 u 14:11

Bionic
Reading

Umjesto da razvijaju tehnologije poput bežičnog punjenja automobila, dvosmjernog punjenja od vozila do mreže i mogućnosti samostalne vožnje isključivo u laboratorijima i razvojnim centrima, moći će testirati, potvrditi i implementirati svoje inovacije u okruženju poput grada

Volvo je objavio više detalja o nadolazećem Mobility Innovation Destination Torslanda, prilagođenom testnom mjestu automobilskog razvoja blizu srca poslovanja Volvo Carsa u Göteborgu u Švedskoj. Ova inicijativa nastavlja njihovo putovanje elektrifikacije i napredak sljedeće generacije vrhunskih električnih automobila Volvo.

Inovacijski centar omogućit će im testiranje nove tehnologije u okruženju koje je osmišljeno da oponaša buduće društvo kojeg zamišljaju da njihovi automobili budu dio. Dakle, umjesto da razvijaju tehnologije poput bežičnog punjenja automobila, dvosmjernog punjenja od vozila do mreže i mogućnosti samostalne vožnje isključivo u laboratorijima i razvojnim centrima, također će moći testirati, potvrditi i implementirati svoje inovacije u okruženju poput grada.

Uz nove zgrade i objekte za testiranje, inženjering i materijale, planiraju proširiti kampus Volvo Cars u Torslandi, Göteborg, kako bi smjestili novoosnovana poduzeća i poslovne partnere.

'Ovom inicijativom želimo stvoriti ekosustav u kojem možemo razvijati budućnost mobilnosti – uključujući automobile, tehnologiju unutar njih i infrastrukturu oko njih, sve ruku pod ruku,' kaže Jim Rowan, izvršni direktor Volvo Cars-a. 'Naša je ambicija biti pionir u tehnologiji, privući globalne talente i povezati se s drugim vrhunskim tvrtkama.'

Sljedeći korak u stvaranju nove Mobility Innovation Destination Torslanda je izgradnja zgrada za smještaj modernih ureda preko puta postojećeg kampusa. Izgradnja će se nastaviti uz isplativu suradnju između Volvo Carsa i razvojnih tvrtki Vectura Fastigheter i Next Step Group.

Dodaci će također biti ključni za ispunjenje stalnih strateških ambicija Volva da do 2030. budu potpuno električni i da budu vodeći u industriji nove tehnologije i održive mobilnosti.

Ciljevi održivosti projekta su ambiciozni. Prva nova konstrukcija od 25.000 četvornih metara bit će namijenjena isključivo Volvo Cars-u i radi se o drvenom hibridu koji smanjuje ugljični otisak za 15 posto u usporedbi s tradicionalnim okvirom od čelika i betona. Početak izgradnje planiran je za drugi kvartal 2024., a očekuje se da će prva zgrada biti gotova do 2026., na vrijeme za stotu obljetnicu Volvo Carsa 2027.

Trenutačni planovi također uključuju uključivanje njihovog kampusa u proširenje inicijative Gothenburg Green City Zone. Ova zona pokriva područje gdje grad Göteborg zajedno s tvrtkom Volvo Cars i dodatnim tvrtkama, istraživačima i drugima može testirati novu tehnologiju za vozila i infrastrukturu s ciljem postizanja prijevoza bez emisija do 2030. godine.

S ovom inicijativom, cilj im je poboljšati vezu s drugim čvorištima inovacija u mobilnosti po gradu i dodati još više inženjerskih mogućnosti svom kampusu u Göteborgu.

Zajedno s nedavno otvorenim centrom za testiranje softvera, područje ima snažnu inženjersku prisutnost uključujući proizvodni pogon, centar za dizajn i objekte za testiranje i razvoj uključujući pilot postrojenje, laboratorij za baterije, zračne tunele, sigurnosni centar s laboratorijima za testiranje sudara. Nova tvornica baterija tvrtke Novo, zajedničko ulaganje Volvo Cars-a s Northvoltom, također je u izgradnji. U 2022. Volvo Cars također je najavio da ćemo uložiti 10 milijardi švedskih kruna u tvornicu u Torslandi za proizvodnju potpuno električnih automobila sljedeće generacije, uključujući uvođenje mega lijevanja aluminijskih dijelova karoserije, novu tvornicu za sklapanje baterija i potpuno obnovljene radionice za farbanje i završnu montažu.

  • +2
Volvo Cars Mobility Innovation Destination Torslanda Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo Cars

Dio većeg ekosustava

Mobility Innovation Destination Torslanda će se pridružiti rastućem popisu fizičkih lokacija Volv Cars-a diljem svijeta, uključujući nedavno otvoreni centar za testiranje softvera u Göteborgu i više tehničkih središta.

Upravljaju tehničkim središtima u Švedskoj (Stockholm i Lund), Poljskoj (Krakow), Indiji (Bangalore) i Singapuru. Također imaju inženjerske centre u Göteborgu u Švedskoj i u Šangaju u Kini. Iako svaka od ovih lokacija ima svoj fokus, zajedno predstavljaju ključnu mrežu strateški smještenih inovacijskih centara.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'