samo 500 primjeraka

BMW X7 Dark Shadow Edition; ekskluzivna karizma ove zvijeri mogla bi se jako svidjeti kolekcionarima

24.07.2020 u 14:10

Bionic
Reading

Precizno usklađeni detalji dizajna i značajki kako izvana, tako i za unutrašnjost daju ovom ograničenom izdanju BMW-a X7 status kolekcionarskog predmeta

BMW je predstavio posebno izdanje svog SAV-a (Sports Activity Vehicle) pod nazivom BMW X7 Dark Shadow Edition, a njegovi glavni konkurenti su Mercedes-Benz GLS te Audi SQ7 i SQ8. Ova ograničena serija modela proizvesti će se u 500 primjeraka u BMW-ovoj tvornici u američkom Spartanburgu u Južnoj Karolini, a dostupan je u cijelom svijetu uz isporuku do kraja godine i može se kombinirati sa svim motorima koji se nude za BMW X7. Iako je za pretpostaviti da će se kupci ovog ograničenog izdanja odlučiti na top-verziju motora M50i s twin-turbo 4,4-litrenim V8 benzincem, snage 530 KS (390 kW) i najvećeg okretnog momenta od 750 Nm pri 1800-4600 okr./min. Ovaj motor je uparen s 8-brzinskim Steptronic automatskim mjenjačem. BMW tvrdi da ovo izdanje X7 može ubrzati od 0 do 100 km/h u 4,7 sekundi i može postići maksimalnu brzinu od 250 km/h. Elektronički diferencijal M Sport i xDrive pogon na sva četiri kotača može raspodijeliti do 100 posto okretnog momenta na stražnje kotače.

Precizno usklađeni detalji dizajna i značajki kako izvana, tako i za unutrašnjost daju ovom ograničenom izdanju BMW X7 status kolekcionarskog predmeta.

Iskustvo luksuznog užitka u vožnji doseglo je sasvim novu dimenziju u BMW-u X7. Prvo SAV vozilo u luksuznom segmentu kombinira upečatljiv izgled s izdašnom udobnošću u unutrašnjosti u kombinaciji s istaknutim sportskim štihom marke. X7 Dark Shadow Edition sada otkriva impresivnu prisutnost i ekskluzivnu karizmu BMW-a X7 u posebno koncentriranom obliku. Svojim jedinstvenim dizajnom i karakteristikama BMW Individual, BMW X7 Edition Dark Shadow naglašava sportski izgled i luksuzni ambijent njihovog najvećeg SAV-a. Najupečatljivija značajka ovog izdanja je posebna BMW Individual boja Frozen Arctic Grey metalik. Ova posebno kvalitetna i razrađena varijanta lakiranja karoserije sada se prvi put koristi u BMW-ovom modelu X. Dodatnim odabranim varijantama posebnog BMW-ovog pojedinačnog premaza boje bit će dodana paleta opcija opreme za X7, X6 i X5 kako bi se podudarali s početkom proizvodnje ovog ograničenog izdanja modela.

Ekspresivni završni premaz boje BMW-a X7 Edition Dark Shadow dopunjuje BMW-ova individualna linija visokog sjaja, uključujući proširene značajke. To znači da se pored okvira bočnih stakala, vanjskog dijela B i C stupova i baze vanjskog zrcala, na okviru i šipkama prednje BMW 'bubreg' rešetke, zračnih usisnika i na završecima ispušnih cijevi nalazi crni kromirani sloj. Ovo stvara suptilni kontrast matiranim svjetlucavim površinama karoserije, u odnosu na krovne šine i stakla sa zaštitom od sunca visokog sjaja. Dinamički karakter SAV-a naglašavaju aerodinamički optimizirani karoserijski elementi M sportskog paketa, koji ujedno čine dio opreme ovo ograničeno izdanje. Još jedna ekskluzivna značajka BMW-ovog X7 izdanja Dark Shadow su 22-colne M felge od lakih legura s V-dizajnom krakova s Jet Black matiranom površinom i opremljene gumama dimenzija 275/40R22 sprijeda i 315/35R22 straga. Vrhunske performanse motora prate emocionalno snažan zvuk M sportskog ispušnog sustava.

Impresivna kombinacija sportskog šarma i luksuznog ambijenta karakterizira i unutrašnjost ovog izdanja X7 modela, koji je dostupan sa šest ili sedam sjedala. Vozač i suvozač uživaju u vrhunskom sportskom duhu luksuznog SAV-a na električno podesivim udobnim sjedalima sa funkcijom memorije. M kožni upravljač i BMW Individual detalji posebno razvijeni za BMW X7 Dark Shadow Edition svjedoče o najvišoj razini ekskluzivnosti.

Ovome posebno doprinosi i BMW Individual Merino kožna presvlaka u specifičnoj dvobojnoj varijanti Night Blue/Black s kontrastnim šavovima, kao i BMW Individual Night Blue krovna obloga sa završnim Alcantara materijalom. Gornji dio ploče s instrumentima i nasloni za ruke su prekriveni Night Blue nappa kožom. Crna merino koža koristi se u donjem dijelu instrumentne ploče i na prednjim naslonima. Pored toga, BMW Individual Fineline Black unutarnje obloge u s aluminijskim umetcima doprinose fascinantnoj auri unutrašnjosti ovog izdanja. U području središnje konzole, naglašen je jedinstveni dizajn pomoću BMW Individual Piano Black završne obrade unutarnjih dijelova s logotipom izdanja.

Uz metalik inačicu Frozen Arctic Grey koja je dostupna isključivo za BMW X7 Dark Shadow Edition, dodatne specijalne BMW-ove završne obrade bit će integrirane u proizvodni proces u njihovoj američkoj tvornici, što znači da se sada X7, X6 i X5 modeli također mogu istaknuti u izrazito kvalitetnoj izvedbi u Urban Green i Grigio Telesto metalik bojama.

Iako cijena X7 Dark Shadow Edition za Hrvatsku još nije poznata, najskuplja serijska izvedba X7 xDriveM50i stoji sa svim davanjima 1.134.050 kuna.

  • +7
BMW X7 Dark Shadow Edition Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW