unutrašnje uređenje

BMW odabrao alcantaru: Ovo je materijal inetrijera njihove vizije budućnosti, modela Neue Klasse

23.01.2024 u 09:27

Bionic
Reading

Mnogi poznavatelji automobila će alcantaru povezati prije svega s materijalom za sjedala, nalik na brušenu kožu. Zahvaljujući svojoj izvanrednoj svestranosti, ovo je odabrani materijal za vodeće robne marke mode i dodataka, automobilske industrije, dizajna interijera, kućnog dekora i potrošačke elektronike

Prošle je godine BMW Grupa izazvala veliku pomutnju predstavljanjem modela budućnosti BMW Vision Neue Klasse. Sa svojom najnovijom studijom, vrhunski proizvođač pokazuje kako bi mogla izgledati sljedeća generacija vozila temeljnog modela marke BMW.

Vozilo Vision ima jasan dizajnerski jezik sveden na bitne stvari s izdašnim površinama i nekoliko upečatljivih linija, kao i pionirskim informacijskim zaslonom preko cijele širine vjetrobranskog stakla. Talijanski vrhunski dobavljač Alcantara S.p.A. doprinio je svojim visokokvalitetnim Alcantara materijalom za odabrana područja interijera.

Naravno, mnogi poznavatelji automobila će Alcantara materijal povezati prije svega s materijalom za sjedala, nalik na brušenu kožu. Unutrašnjost krem boje daje vozilu ljetni, sportski štih.

Inovativna sposobnost u prelasku na održivu mobilnost

BMW Vision Neue Klasse prvi je put predstavljen globalnoj javnosti na IAA MOBILITY 2023 u Münchenu s velikim uspjehom. Više od pola milijuna ljudi svjedočilo je uspješnom sajmu koji je bio predstavljen diljem grada. IAA MOBILITY signal je novih početaka, automobilska industrija pokazuje snagu volje i inovativnu sposobnost potrebnu za prelazak na održivu mobilnost.

O tvrtki Alcantara S.p.A.

Osnovana 1972., Alcantara predstavlja jednu od vodećih marki Made in Italy. Registrirani zaštitni znak Alcantara S.p.A. i rezultat jedinstvene i zaštićene tehnologije, Alcantara® je vrlo inovativan materijal koji nudi neusporedivu kombinaciju osjetilnih, estetskih i funkcionalnih kvaliteta.

Zahvaljujući svojoj izvanrednoj svestranosti, alcantara je odabrani materijal za vodeće robne marke u mnogim područjima primjene: moda i dodaci, automobilska industrija, dizajn interijera, kućni dekor i potrošačka elektronika. Ove karakteristike, u kombinaciji s ozbiljnom i certificiranom predanošću održivosti, znače da Alcantara izražava i definira suvremeni stil života.

Alcantara je ugljično neutralna od 2009. godine. Certifikacija ugljične neutralnosti temelji se na kompenzaciji emisija stakleničkih plinova stjecanjem ugljičnih kredita od certificiranih i verificiranih offset projekata. Iako i sama tvrtka priznaje da kompenzacija ugljika nije konačno rješenje, ipak vjeruju da su ugljični krediti koristan alat za ubrzavanje borbe protiv klimatskih promjena izvan njihovog lanca vrijednosti i za mjerljivo smanjenje globalnih emisija.

Osim toga, projekti koje Alcantara podupire svake godine donose opipljivu društvenu korist pogođenim područjima. Kako bi dokumentirala svoj napredak u ovom području, Alcantara svake godine priprema i objavljuje Izvješće o održivosti, ovjereno od strane BDO i dostupno na web stranici tvrtke. Sjedište Alcantare je u Milanu, dok su proizvodni pogon i istraživački centar u Nera Montoro, u srcu Umbrije (Terni).

Alcantara, pionir u održivosti, nedavno je objavila svoje 14. certificirano izvješće o održivosti, potvrđujući svoju predanost najvišim razinama transparentnosti i provjerenom pristupu održivosti.

BMW XM

Kada je riječ o povezivanju inovativnog koncepta vožnje s uvjerljivim iskustvom za volanom, BMW Grupa je podignula ljestvicu s modelom XM, velikim luksuznim SAV-om (Sports Activity Vehicle).

Jedinstvena ravnoteža između užitka u vožnji i fizičke udobnosti nastavlja se unutar automobila. Trodimenzionalna alcantara struktura prizme na skulpturalnoj krovnoj oblozi ukrašena je stotinama LED dioda koje osvjetljavaju strop, pretvarajući unutrašnjost vozila u atmosferski luksuzni ambijent.

Upotreba svjetla pojačava trodimenzionalnost krovne obloge, naglašenu snažnim dizajnom strukture od alcantare. Tamnoplavi okvir stropa od alcantare BMW-a XM stvara iznenađujuće topao ton boje patlidžana koji unutrašnjosti daje intiman, elegantan dojam.

  • +19
BMW odabrao alcantaru Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW AG

BMW M4 Competition

Još u studenom 2022. godine, BMW Italija i Alcantara su predstavili zajednički projekt: jedinstveni model BMW M4 Competition s jedinstvenom interijerom od alcantare. Unutar kabine, Alcantara prekriva sjedala, strop, stup i obloge vrata u crnoj boji s kontrastnim šavovima, naizmjenično između crne i žute.

Posebna unutrašnjost razvijena je kako bi se proslavilo povijesno partnerstvo i nevjerojatna prilagodljivost Alcantare.

Zanimljivo, i etablirani brendovi i novopridošlice na automobilskoj sceni okreću se Alcantari, što je posebno vidljivo na IAA MOBILITY.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'