ZBOG HDZ-A

Članovi HRAST-a opet se potukli na sjednici?

22.09.2014 u 17:11

Bionic
Reading

Godinu dana pred parlamentarne izbore, politička stranka HRAST suočena je s problemima i dubokim podjelama. Na sjednici Velikog vijeća stranke u subotu trebalo se raspravljati o koaliciji s HDZ-om, no sve je završilo u svađi i, neslužbeno se doznaje, u fizičkom obračunu

Na dnevnom redu Velikog vijeća HRAST-a bila je predložena rasprava o predizbornoj koaliciji s HDZ-om, ali nije došlo čak ni do usvajanja dnevnog reda kada se članstvo posvađalo do te mjere da je, kako neslužbeno doznajemo, predsjednik stranke Ladislav Ilčić zaradio šamar.

'Ja takve informacije ne bih komentirao. Ne želim potvrditi ni demantirati priču jer ćemo sve što je relevantno za tu sjednicu objasniti na konferenciji za novinare koju ćemo uskoro sazvati', rekao je predsjednik stranke Ilčić koji se navodno zalaže za koaliciju s HDZ-om.

Dopredsjednik stranke Krešimir Miletić,
protivnik koalicije, također nije htio demantirati ni potvrditi informaciju o fizičkom obračunu. 'Teme sastanka trebale su biti raznovrsne, od koalicije s HDZ-om do drugih pitanja vezanih za budućnost stranke. Nije ništa odlučeno, sve ostaje kako jest', rekao je Miletić koji se na ponovljeno pitanje o tučnjavi pokušao našaliti: 'Ne znam ništa o tome, ne bih ulazio u komentare. Možda su vaterpolo igrali tamo pa se pokačili…'

U svakom slučaju, HRAST-u to ne bi bio prvi nasilan sastanak. Još 2011., u HRAST-u su se potukli Mario Marcos Ostojić i tadašnji član Predsjedništva Željko Tomašević. Svemu je i tada svjedočio aktualni šef stranke Ilčić.