ZASTUPNIK U PARLAMENTU BIH

Zvonko Jurišić: Imam sramotno veliku plaću

10.02.2014 u 17:25

  • +3

Demonstracije u Mostaru

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Milicevic/Vecernji list

Bionic
Reading

Pod, ovaj put, budnom paskom snaga reda na Španjolskom trgu u Mostaru okupilo se danas oko tisuću prosvjednika. Bili su to mahom mladi ljudi koji su burnim pljeskom i skandiranjem pozdravili objavljivanje prosvjedničkih zahtjeva. Traže se ostavke svih vodećih političkih čelnika koji, sudeći prema nezadovoljstvu građana, ne samo Mostara već i cijele BiH, nisu sposobni voditi državu

Ne samo da nisu sposobni za to, već su ogrezli u korupciju i kriminal, smatraju građani. Sa zahtjevima prosvjednika uvelike se slaže i Zvonko Jurišić, zastupnik u parlamentu i predsjednik HSP-a BiH.

'Zastupnici imaju sramotno velike plaće za ekonomsko i socijalno stanje u BiH. Ne samo ja, već i svi moji kolege. Najgore je što smo ozakonili pljačku i građana i države. Vodeći političari iz svojih mondenih salona i skupocjenih automobila okreću glavu od gladnog naroda', kaže Jurišić.

I zaista, dovoljno je pogledati samo imovinske kartice glavnih političkih aktera u BiH da bi se shvatio očaj napaćenog naroda, i jednog i drugog i trećeg.

Glavnu riječ na današnjem mirnom prosvjedu u Mostaru uzeo je jedan gospodin u poodmaklim godinama i zavapio prodornim glasom: 'Mladi su svijet, mladi su neiskvareni, sposobni su! Pustimo mlade da nas vode! To su naša djeca.'

Gromoglasan pljesak odobravanja popratio je riječi ovog mudrog čovjeka.