ZBOG POMORSKOG ZAKONA

Župan Komadina 'zaratio' s ministrom Hajdaš-Dončićem

07.02.2014 u 08:33

Bionic
Reading

Vrh SDP-a potresa i sukob župana Zlatka Komadine i ministra pomorstva i prometa Siniše Hajdaša Dončića oko Zakona o morskim lukama i pomorskom dobru, piše Novi list

Prema pisanju Novog lista, sukob je počeo kad je Hajdaš Dončić pitao Komadinu zašto je u Rijeci sazvao posebnu tiskovnu konferenciju na kojoj je zatražio da se Hajdašev zakon povuče i još optužio ministarstvo da razvlašćuje županije. Rekao mu je i da time ruši zajedničku politiku i ugled SDP-a, požalivši se i šefu Zoranu Milanoviću da ga je Komadina javno kritizirao.

Ministra Hajdaša Dončića je zasmetalo i što ga župan nije kontaktirao prije javnih istupa. Novi list piše kako je na to Komadina burno reagirao jer je istina da je Hajdašev zakon komentirao na redovitoj, a ne na izvanrednoj presici, a i Hajdaš je u javnu raspravu, navodno, poslao zakonski tekst suprotan sugestijama radne skupine u kojoj su bili i neki riječki stručnjaci, Komadinini suradnici, poput Lorisa Raka i Branka Kundiha.

Na kraju je na stranu Hajdaša navodno stao i Arsen Bauk, kao šef SDP-a za Dalmaciju, na koju se ovaj zakon također uvelike odnosi.