'trgovanje utjecajem'

[VIDEO] Zlodre o najnovijoj aferi Puljkovih ljudi: Ako postoji barem malo morala i ljudskosti kod njih, trebali bi povući svoje liste i odstupiti

13.06.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Kandidat Domovinskog pokreta za splitskog gradonačelnika Aris Zlodre pozvao je u ponedjeljak Ivoševića i Puljka da zbog, kako je rekao, sramotnog ponašanja povuku svoje kandidature na skorim izborima

"Sramotno je da se gradski zastupnici i oni koji to žele postati ponašaju na takav način, da trguju utjecajem da bi došli do maloljetnica i do podvođenja", rekao je Zlodre te dodao da su to stvari koje diraju svakog roditelja, a njega prvenstveno pošto je roditelj male djevojčice.

Svatko bi se, kaže Zlodre, trebao zapitati ponaosob kakvu poruku ti ljudi šalju. Svi znamo da je to i kazneno djelo, poručio je.

Večernji list u nedjelju je na portalu objavio da "posjeduje mučne prepiske s eksplicitnim seksualnim audio i video zapisima između Bojana Ivoševića, bivšeg splitskog dogradonačelnika i bivšeg gradskog vijećnika Luke Baričića - s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna". Razgovor se navodno odvijao sredinom prošlog mjeseca putem društvene mreže. Ivošević i Baričić su na listi Ivice Puljka za nadolazeće izbore u Splitu, 26. lipnja.

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandžić

Zlodre kaže kako ni bi volio da prođe nezapaženo članak objavljen u medijima bivše ravnateljice Instituta Ruđer Bošković (IRB) Danice Ramljak u kojem se obraća Ivici Puljku koji je glasao za njenu smjenu iako ju je prethodno podržao. Riječ je o znanstvenici koja je prije dolaska na IRB 20 godina radila na američkim znanstvenim institucijama, a nakon smjene radi kao ekspert za znanost i inovacije na projektima Svjetske banke u više zemalja i kontinenata.

Ramljak je smijenjena odlukom Upravnog vijeća IRB-a u kojem je bio i Puljak, a pravomoćna presuda potvrdila je kako je nezakonito smijenjena i mora joj se isplatiti odšteta od gotovo pola milijuna kuna.

"Pitanje je žele li građani Splita da takve osobe njih vode. Ako postoji barem malo morala i ljudskosti kod njih oni bi trebali povući svoje liste i odstupiti. To je sve što mi možemo reći", zaključio je Zlodre.

Kandidat Centra za zamjenika gradonačelnika Splita, Bojan Ivošević u nedjelju je opovrgnuo medijske navode da je u komunikaciji na društvenoj mreži mlađoj ženi slao eksplicitne slike i snimke seksualnog sadržaja, a Ivica Puljak najavio je prijavu policiji zbog prevare na internetu.