hdz-ov kandidat

[VIDEO] Đogaš: Govoriti o prošlim vremenima, dijeliti se na 'ustaše i partizane' je aorist

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 09.05.2022 09:07
  • Objavljeno 08.05.2022 u 14:05
Zoran Đogaš

Zoran Đogaš

Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Zoran Đogaš, kandidat HDZ-a za splitskog gradonačelnika na službenom predstavljanju u nedjelju rekao je da će ubrzati važne gradske projekte, među kojima proceduru GUP-a kao ključnog razvojnog dokumenta grada, i izboriti se da Split bude domaćin Europskih sportskih igara 2027.

Nestranački kandidat HDZ-a Đogaš na izbore izlazi uz podršku brojnih splitskih intelektualaca, liječnika, sportaša i bivši dužnosnika koji su se danas okupili u Hotelu Park na predstavljanju njegove kandidature na izborima za gradonačelnika Splita.

Upitan koje su tri ključne stvari koje bi napravio ako postane gradonačelnik istaknuo je kako mu je bitno završiti sve projekte važne koji stoje u ladicama, izvući iz i napraviti revizija.

Đogaš ocjenjuje da splitska gradska uprava treba biti operativnija, u gradu bi radio kao s velikom tvrtkom jer, kaže, postoje sustavi koji ubrzavaju procedure i rade transparentnije. Gradski budžet ne može donijeti razvoj Splitu, no mogu europski projekti, a, kaže, "25 milijardi eura je na stolu". Osvrnuo se na ključnih problema grada - aglomeracije, Dračevca, Žnjana. Split mora imati jasnu strategiju razvoja za pet, deset i više godina, a gradu treba i kongresni centar jer brojni znanstvenici žele ovdje doći, rekao je Đogaš.

Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilić

Tako će, najavio je, ubrzati pokretanje procedure oko GUP-a kao ključnog razvojnog dokumenta grada. Ubrzat će izgradnju javnih sadržaja na Žnjanu koji godinu dana stoje. U suradnji s državom planira krenuti u realizaciju projekata POS-ovih stanova, a sa Sveučilištem smještajnih kapaciteta za strane studente koji dolaze prvenstveno studirati medicinu na engleskom jeziku. Ubrzat će i ponovno na Gradsko vijeće staviti pitanje izgradnje javnih garaža i rješavanja problema parkinga, ali i pojačati dinamiku izgradnje Tehnološkog centra na Dračevcu.

Govoriti o prošlim vremenima, dijeliti se na 'ustaše i partizane' je aorist, prošlo svršeno vrijeme

"U gradskom vijeću nema strančarenja, nema ideoloških podjela, mi govorimo o operativi, o gradu, to je svima interes. Podjele na to, ili govoriti o prošlim vremenima, pa se dijeliti na 'ustaše i partizane'. Aorist, prošlo svršeno vrijeme", naglasio je Đogaš.

Novinari su ga odmah pitali 'je li za ustaše ili partizane', na što je rekao: "Eto vidite što je rezultat tih podjela. Ja sam za aorist".

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja Đogaš je naglasio da se obraća svim splitskim glasačima - onima koji su bili tradicionalno za neke druge opcije, sve to mora biti njegova ekipa jer on predstavlja promjenu.

Na pitanje hoće li svoje zamjenike tražiti unutar ili izvan stranke odgovorio je da ima odriješene ruke za izbor zamjenika. što je jako dobro. HDZ čiji je kandidat, nije mu ništa uvjetovala. Napravit će fer priču, kaže Đogaš, dovesti ljude koji su kompetentni i koji znaju neke stvari raditi bolje od njega.

Bivšem gradonačelniku Ivici Puljku ne zamjera ništa, no, ističe Đogaš, 'čini se kako se on sa mnom puno bavi, dok ću se ja baviti svojim programom'.

Najavio je i da će se ako postane gradonačelnik, izboriti da Split 2027. postane domaćin Europskih sportskih igara, jer to gradu može donijeti puno dobroga kao i svojevremeno Mediteranske igre svijeta (MIS). Već je o tome razgovarao i s Olimpijskim odborom i Vladom RH koji su mu dali podršku.

Na predstavljanje nadstranačkog kandidata HDZ-a Zorana Đogaša uz njegovu obitelj, potporu su mu dali i bivši gradonačelnici Jakša Miličić, Nikola Grabić i Andro Krstulović Opara. Na skupu su bili i brojni splitski intelektualci, sportaši i olimpijci, kao i Đogaševi kolege i suradnici sa Sveučilišta, Medicinskog fakulteta te splitskog KBC-a, među kojima ravnatelj KBC Split Julije Meštrović, brojni šefovi klinika splitske bolnice, znanstvenik Miroslav Radman, ravnateljica županijskog NZJZ Željka Karin.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!