TRAŽE OSTAVKU

Živi zid traži da se imovina uže obitelji upisuje u imovinske kartice: Neće više biti slučajeva poput Gabrijele Žalac

23.03.2019 u 17:29

Bionic
Reading

Iz Živog zida u subotu su izvijestili da će, potaknuti nedavnim skandalima povezanima s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, u saborsku proceduru u ponedjeljak uputiti svoj prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sprečavanju sukoba interesa po kojem bi svaki dužnosnik u imovinsku karticu, osim vlastite imovine, trebao unositi i imovinu uže obitelji.

"Živi zid apsolutno smatra da ministrica Žalac treba otići. Premijer Plenković svaki dan dokazuje svoju nesposobnost samim odabirom ministara i činjenicom da u Vladi nema čovjeka koji nije upleten u neku aferu i koji odgovorno radi svoj posao", rekao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić na konferenciji za novinare u sklopu sastanka Glavnog odbora stranke i 20 voditelja županijskih organizacija na seoskom imanju Vuglec breg u Zagorju.

Govoreći o prijedlogu izmjena i dopuna Zakona o sprečavanju sukoba interesa, Sinčić je rekao kako Živi zid inzistira da svaki dužnosnik u imovinsku karticu, osim vlastite imovine, unosi i imovinu uže obitelji.

"Nitko više nikad u politiku ne smije ulaziti zbog vlastitih interesa, već samo i isključivo radi općeg dobra i interesa društva u cjelini i više se nikad ne smije ponoviti slučaj Sanaderove kćeri sa stanom u New Yorku ili sina Ivana Đakića koji sa 21 godinom posjeduje vlastiti hotel”, poručili su iz Živog zida.

  • +11
Živi zid održao konferenciju za medije na Vuglec bregu o imovini ministrice Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Filip Kos/PIXSELL

Tema sastanka na Vuglec bregu bili su izbori za Europski parlament, svaki voditelj imao je priliku predložiti svoje ideje i viđenje lokalnih problema i rješenja, stoji u priopćenju Živog zida u kojem ističu i da su za sastanak izabrali seosko imanje jer se već godinama bave problematikom nestanka sela, zatvaranja OPG-ova i propadanja seljaka.