IZGRADNJA AUTOCESTE

Žena prerezala žile jer joj je država otela zemlju

30.01.2009 u 15:23

Bionic
Reading

U Okuju kod Velike Gorice jutros oko 9 sati 56-godišnja žena D.Š. žiletom si je prerezala žile jer nije htjela dopustiti da joj država izvlasti zemlju predviđenu za autocestu

Kada je krenuo postupak izvlaštenja koji su osiguravali policijski službenici jer je riječ o prisilnom postupku, revoltirana žena se odmaknula od policije i prerezala si žile, piše Nacional.hr

Odmah joj je pružena pomoć, a policijski službenici prevezli su je u velikogoričku hitnu službu. Nakon toga je prevezena u KBC Zagreb gdje su joj dijagnosticirane lakše tjelesne ozljede. Neslužbeno doznajemo da je žena smještena na psihijatrijskom odjelu.

Kako doznajemo, 56-godišnja D.Š. suvlasnica je zemljišta gdje treba proći cesta Velika Gorica - Sisak. Nije bila zadovoljna iznosom koji joj je država ponudila za zemljište.

Alenka Dučić, glasnogovornica HAC-a izrazila je žaljenje zbog tragičnog događaja, ali je napomenula kako je proces izvlaštenja bio potpuno legalan.

"Želim reći da smo mi kao stranka u postupku djelovali potpuno legalno. S vlasnicima zemljišta, među ostalim i tom gospođom, pokušali smo se nagoditi, ali bez uspjeha. Žena se žalila i slučaj je završio na sudu koji je nakon postupka donio presudu s utvrđenim iznosom za sporno zemljište. Mi smo presudu dobili, iznos smo platili i jutros smo zajedno s policijom i predstavnicima ureda državne uprave krenuli u postupak izvlaštenja, ali se onda dogodio taj tragičan slučaj", rekla je za Alenka Dučić.

U HAC-u čekaju policijski zapisnik nakon kojega će odmah započeti s građevinskim radovima.