kazneno djelo povreda žiga

Žena na Poluotoku u Zadru prodavala naočale poznatih brendova, sve su bile lažne pa je zaradila kaznenu prijavu

02.09.2020 u 09:39

Bionic
Reading

Policijski službenici Službe kriminalističke policije PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakinjom koju se sumnjiči da je protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudila na prodaju sunčane naočale obilježene znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost dovela u zabludu o podrijetlu proizvoda

Naime, policija ženu sumnjiči da je 24. kolovoza na predjelu Poluotoka u Zadru, na prodajnom štandu, kao vlasnica trgovačkog obrta nudila na prodaju 210 komada sunčanih naočala s logom zaštićene marke, a za koju nije posjedovala dokumentaciju i račune. Sunčane naočale su joj oduzete. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenom zastupniku pričinila materijalnu štetu u iznosu od najmanje 189.000,00 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Protiv 32-godišnjakinje nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Povreda žiga.