NEUGODNO IZNENAĐEN

O muljažama oko dnevnica oglasio se i šef Oreškovićeva ureda

06.03.2017 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon što se otkrilo da 'afera dnevnice' ima nastavak zbog čega je sumnjajući u niz nepravilnosti premijer Andrej Plenković zatražio od DORH-a cjelovitu istragu oko izdavanja putnih naloga i nakon mandata Vlade Zorana Milanovića, oglasio se i 'nasljednik Tomislava Sauche' Neven Zelić. Naime, predstojnik Ureda premijera Tihomira Oreškovića ostao je 'neugodno iznenađen', ali Plenkovićevu odluku pozdravlja. Podsjetimo, Zelić je prije mjesec dana za tportal ustvrdio da njega zbog spornih dnevnica, nitko nije zvao, niti je išta o tome znao

'Ono što mogu reći je da sam neugodno iznenađen ovom informacijom. Zbog istrage ne mogu o detaljima, ali pozdravljam Plenkovićevu odluku i odluku DORH-a da istraže što se tu događalo'', kazao je Neven Zelić, predstojnik Ureda premijera Tihomira Oreškovića, u izjavi novinarima nakon što je Plenković obznanio sumnje u nastavak 'afere dnevnice'.

Zelić tvrdi da nema saznanja da su se u Oreškovićevu uredu događale nepravilnosti, a istaknuo je da će na sva pitanja DORH-a rado odgovoriti i dodao da mu tijekom njegova mandata ništa nije bilo sumnjivo.

Na pitanje koliko je ljudi imalo doticaj s isplatom dnevnica, Zelić je odvratio da je to pitanje za Ured za opće poslove Vlade i Sabora: 'Tamo je blagajna i tamo su bila isplaćivana sredstva za dnevnice, to ćete morati pitati njih. Službena putovanja za koja je bila dostavljena potrebna dokumentacija, njih smo odobrili i potpisali'.

Pozdravio je Plenkovićevu odluku da se sustav uredi tako da se akontacije za dnevnice ubuduće isplaćuju na račun, a ne na ruke kako je bilo dosad: 'Svaku mogućnost da se izbjegne nekakav rizik i zlouporaba treba pozdraviti i takvu odluku podržavam'.

Podsjetimo, kad je u javnost izbila 'afera dnevnice', Zelić je za tportal kazao da o spornim putnim nalozima nije znao ništa sve dok ga nisu nazvali novinari: 'Tek onda sam išao vidjeti što piše u nalazu Državne revizije, koji prije nisam ni vidio jer je nalaz tek 23. prosinca dostavljen Saboru'.

Sve to s Oreškovićevom vladom nema nikakve veze', kazao je Zelić prije točno mjesec dana. Ustvrdio je tada i ne samo da ga nitko iz Državnog ureda za reviziju nije kontaktirao, već i da ga zbog spornih putnih naloga nisu kontaktirali ni iz Ureda za opće poslove Vlade i Sabora. 'O tome (očitovanju iz rujna) ne znam ništa. Nitko me iz Državne revizije nije kontaktirao. U vezi s time nitko me nije kontaktirao ni iz Vladina Ureda za opće poslove', kazao je tada Zelić tportalu.