repovi saslušanja

Zekanović o Vanđeliću: Građani nisu ludi i mogu razaznati tko laže, a tko govori istinu

08.11.2022 u 16:52

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (HDS) izjavio je u utorak da je Damir Vanđelić kao bivši šef Nadzornog odbora Ine sudjelovao u gašenju sisačke rafinerije, a sada govori kako je to loše

"Vanđelić govori o 2016. godini i gašenju sisačke rafinerije, kada je on bio u Nadzornom odboru Ine, a Mostovi ministri bili odgovori za gašenje rafinerije”, rekao je Zekanović u Saboru osvrnuvši se na današnje saslušanje Vanđelića na Antikorupcijskom vijeću.

Imamo obrnute teze, Most koji je gasio sisačku rafineriju poziva šefa Nadzornog odbora koji je ugasio rafineriju da nam govori kako je to loše. Građani nisu ludi i mogu razaznati tko laže, a tko govori istinu, dodao je Zekanović.

Ustvrdio je kako se Vanđelić tada složio sa svim odlukama Nadzornog odbora i sve što se događalo bilo je s njegovim blagoslovom.

Smatra kako Vanđelić dolaskom na Antikorupcijsko vijeće priprema osnivanje nove stranke i predizbornu kampanju.

Zekanović je također izrazio zadovoljstvo jer je na sjednici izglasan njegov prijedlog da se na saslušanje pozovu bivši Mostovi ministri Slaven Dobrović i Tomislav Panenić, čelnik Mosta Božo Petrov i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić
Antikorupcijsko vijeće Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic