'što je sljedeće?'

Pavliček o brošuri za uvođenje eura: 'To je propagandni letak u liku i djelu velikog vođe Andreja Plenkovića'

02.11.2022 u 11:42

Bionic
Reading

Zastupnik Marijan Pavliček u ime Kluba Hrvatskih suverenista rekao je u srijedu u Saboru da su informativni letci o euru koje građani dobivaju u poštanske sandučiće samopromocija premijera Plenkovića, dok je Hrvoje Zekanović (HDS) kritizirao gradonačelnika Zagreba, Tomaševića

„Živimo li u demokratskoj parlamentarnoj republici ili aristokratskoj monarhiji”, upitao je Pavliček u slobodnom govoru osvrnuvši se na letke kojima se hrvatske građane dodatno informira o uvođenju eura od 1. siječnja iduće godine, a koji se distribuiraju diljem Hrvatske.

"To nije klasična brošura, već čisti propagandni letak vladajućih u liku i djelu Andreja Plenkovića; na prvoj stranici je slika velikog vođe premijera Plenkovića”, kaže Pavliček.

Napominje da se to plaća javnim novcem građana, ustvrdivši kako mu je "nepojmljivo da se javni novac troši na samopromociju velikog vođe Andreja Plenkovića i njegove uspješne vladavine”.

„Što je sljedeće, hoćete li bacati letke iz aviona kojima ćete hvaliti velikog vođu ili će djeca s eurozastavicama dočekivati velikog vođu; jesmo li u parlamentarnoj republici ili Sjevernoj Koreji”, izjavio je Pavliček.

Zastupnik HDS-a Hrvoje Zekanović u slobodnom govoru kritizirao je zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Kaže da na zagrebačkim fontanama ove godine na blagdan Svih Svetih, 1. studenoga, nisu projicirane slike svetaca te da je Tomašević 'zabranio zastave Hoda za život, i uklanja murale s herojima'.

„To je jedino što gradonačelnik radi, a da je vidljivo, a ono što se ne vidi je golema hipoteka od 300 milijuna eura koju je Grad Zagreb podigao na najvrjedniju imovinu”, istaknuo je Zekanović.