ključni problem

Zekanović: Nismo ugroženi ilegalnim migracijama nego odustajanjem od rađanja

20.10.2023 u 11:37

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (HDS) poručio je u petak da ključni problem zapadne civilizacije nisu ilegalne migracije nego odustajanje od rađanja i niske stope fertiliteta te istaknuo da žica i vojska na granici između hrvatskog naroda u BiH i Hrvatskoj 'neće proći'

"Stope fertiliteta u zapadnoj civilizaciji su ispod 1,6 živorođenog djeteta po majci i to znači kataklizmu i ključni je razlog ovoga što se događa. U kompleksnom i zahtjevnom sustavu trebate i radnu snagu, koja se danas nadomješta migrantima jer zbog odustajanja od rađanja zapadna civilizacija nije kadra nadomjestiti taj broj radnika”, kazao je Zekanović na konferenciji za novinare.

I u takvoj situaciji, napominje, imamo pojave populizma, pri čemu prvenstveno mislim na Most pa hrabre kolege Raspudić i Grmoja zazivaju žicu i vojsku na granici.

Dakle, ističe, oni bi između zapadne Hercegovine gdje živi gotovo sto posto Hrvata i ostatka Hrvatske stavili bodljikavu žicu, fizičke prepreke, karaule, tornjeve i vojsku koja bi nadzirala taj dio granice.

Što se nas u HDS-u tiče, to neće proći i neće biti žice i vojske između hrvatskog naroda u BiH i hrvatskog naroda u Hrvatskoj, poručio je.

„Oporba ignorira i činjenicu da nije samo Slovenija nego devet članica EU-a uvelo pojačanu kontrolu granica, a bit će ih i više zbog turbulencija na Bliskom istoku. Negiraju i činjenicu da je Slovenija uvela kontrolu i prema Mađarskoj, kao i to da EU godišnje deportira preko sto tisuća nelegalnih migranata u zemlje iz kojih su došli", rekao je Zekanović.

Ustvrdio je da se ovaj golemi problem neće riješiti ni populizmom ni žicom ni vojskom na granicama nego će se riješiti sustavnom politikom duhovne obnove u EU koja, nažalost, nije na vidiku.