policija pokrenula istragu

Zbog ustaških grafita oglasio se Božinović: Najoštrije osuđujem nedjela onih koji si uzimaju za pravo neprihvatljivim porukama narušavati vrijednosti našeg društva

18.11.2020 u 17:03

Bionic
Reading

Nakon što su na ulazu u Botanički vrt na pakatima Mirka Ilića osvanuli ustaški simboli, oglasio se i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

'(Ne)djela onih koji si uzimaju za pravo neprihvatljivim porukama narušavati vrijednosti našeg društva zaslužuju najoštriju osudu. Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi pronašla počinitelja, a poruke su uklonjene', napisao je Davor Božinović na Twitteru.

Podsjetimo, nepoznati počinitelj ustaškim je simbolima išarao putujuću svjetska izložbu plakata Mirka Ilića "Tolerancija", nastalu u povodu Međunarodnog dana tolerancije, postavljenu na ulaz u Botanički vrt PMF-a prije dva dana.

Botanički vrt je na svom facebook profilu objavio fotografije s natpisom "Bez komentara, iz kojih se vidi da su dijelovi izložbe išarani porukama "NDH" i "Smrt Srbozločincima" te ustaškim simbolima.