problemi s vodom

Zbog nevremena u Zagrebu 41 vatrogasna intervencija, ponovno poplavljena i Klaićeva

27.07.2020 u 09:32

Bionic
Reading

Zbog kišnog nevremena koje je u nedjelju pogodilo Zagreb došlo je do plavljenja objekata i prometnica te pada stabala, vatrogasci su odradili ukupno 41 intervenciju, a ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj Goran Roić potvrdio je kako im je ponovo poplavljen bolnički podrum

Oko 20 sati područje grada Zagreba zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom. Vatrogasci s područja grada odradili su 41 intervenciju, a od toga najviše ispumpavanja vode i uklanjanja stabala. Na intervencijama su sudjelovala 123 vatrogasca sa 41 vatrogasnim vozilom, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

To je drugi put u kratko vrijeme da je kišno nevrijeme u Zagrebu uzrokovalo poplave stambenih i drugih objekata. U noći s 25. na 26. srpnja, vatrogasci su odradili preko 200 tehničkih intervencija ispumpavanja vode te čišćenja odvodnih kanala i kolnika.

Roić: Klaićeva poplavljena i sinoć, nema većih šteta Ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić za Hinu je potvrdio da su podrum i kantina bolnice ponovo poplavili.

  • +4
Poplava u Klaićevoj bolnici Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

"Jučer, kada je bio najveći pljusak, ponovo je u područje garderobe i kantine proplivala voda, međutim, mi smo odmah reagirali i uključili vodene pumpe te nismo dopustili štete većih razmjera", kazao je Roić istaknuvši da je taj prostor poplavljen drugi put u tjedan dana zbog kišnog nevremena.

Roić je ustvrdio da u Klaićevoj nema većih šteta, osim što su zidovi, instalacije i podovi ponovno natopljeni te istaknuo da bolnica, unatoč poplavama, djeci neprekidno pruža zdravstvenu skrb.

  • +4
Zagreb: Sanacija Klaićeve bolnice čiji podrumi su potpuno potopljeni Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL