PAŽLJIVO I STRPLJIVO

Zbog kongresa EPP-a u Zagrebu se očekuju velike prometne gužve

20.11.2019 u 00:02

Bionic
Reading

Zbog kongresa Europske pučke stranke koji počinje ujutro u 9 sati u Areni u Zagrebu se očekuju gužve. Policija je najavila kratkotrajne prekide prometa koji su, kažu, nužni zbog sigurnosti. Pozvali su građane na strpljenje i suradnju s policijskim službenicima.

'To znači da će se snažnije pokrivati prometni pravci, da se očekuju manje gužve i povremeni prekidi prometa u samom središtu grada, na trasi od središta grada prema međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman i u odnosu na sam objekt u kojem se sami politički skup i događa', rekla je voditeljica Službe za odnose s javnošću MUP-a Marina Mandić za HRT.

Europski pučani sutra će u Zagrebu birati novo stranačko vodstvo: predsjednika, 10 potpredsjednika, glavnog tajnika i rizničara.

Na skupu pučana okupit će se više od 2000 izaslanika iz 40-ak zemalja, niz šefova država i visokih dužnosnika - članova najbrojnije političke obitelji u Europskom parlamentu. Uz njemačku kancelarku Angelu Merkel, stižu, među ostalima, i predsjednik Europske komisije na odlasku Jean-Claude Juncker te njegova nasljednica Ursula von der Leyen. U Zagreb je već došao Donald Tusk, jedini kandidat pučana za novog predsjednika, kojem istječe mandat na čelu Europskog vijeća.