VIŠE OD 2000 SUDIONIKA

Zbog kongresa EPP-a policija upozorava na prekide prometa u centru Zagreba i na prilazima zračnoj luci

19.11.2019 u 12:19

Bionic
Reading

Kongres Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu počinje u srijedu u 9 sati, a zagrebačka policija upozorava na moguće poteškoće u prometu

Kako javlja zagrebačka policija, od danas (utorak) 19. studenoga kao i iduća dva dana (srijeda i četvrtak) odnosno do 21. studenoga 2019. godine, u vrijeme održavanja kongresa Europske pučke stranke (EPP) u Zagrebu, nadležne će službe Ravnateljstva policije i Policijske uprave zagrebačke, provoditi sve potrebne mjere kako bi posjet većeg broja visokih državnih dužnosnika i osoba koje će sudjelovati na navedenom Kongresu, protekao u najboljem redu.

Policija očekuje manje prometne gužve i kratkotrajne prekide prometa u užem centru Grada te na prilaznim pravcima Zračnoj luci 'Franjo Tuđman'.

Na 26. kongresu Europske pučke stranke očekuje se više od 2000 sudionika. Prvi je to kongres u Hrvatskoj, najmlađoj članici Europske unije, koja će u prvoj polovici 2020. godine prvi put predsjedati Unijom i priprema se za ulazak u šengensku zonu i uvođenje eura.

Na skup stiže više šefova država i vlada, uključujući njemačku kancelarku Angelu Merkel i najviše europske dužnosnike iz redova EPP-a te odlazećeg predsjednika Jean-Claudea Junckera i novu predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen.