smrt u čekaoni

Gotova inspekcija: Pacijenta na Svetom Duhu nitko nije pogledao od 23 do 6 ujutro

31.05.2023 u 19:55

Bionic
Reading

Nema dokaza ni u papirima, ni u računalu da je od 11 sata navečer do 6 ujutro itko obišao pacijenta koji je čekao pomoć na hitnom prijemu bolnice Sveti Duh, rezultat je zdravstvene inspekcije

Dnevnik Nove TV prvi otkriva rezultat inspekcija oko preminulog pacijenta u bolnici Sveti Duh.

Nema dokaza ni u papirima, ni u računalu da je od 11 sata navečer do 6 ujutro itko obišao pacijenta koji je čekao pomoć na hitnom prijemu bolnice Sveti Duh. U čekaonici ga je preminulog pronašla kći. Zdravstvena inspekcija slučaj je proslijedila DORH-u.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva nikad nije dobila tražene snimke nadzornih kamera bolnice Sveti Duh, ali i bez toga uputili su dopis Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje trgovanja utjecajem, zbog sumnje na krivotvorenje službene isprave, ali i zbog sumnje u nesavjesno liječenje.

Kako Dnevnik Nove TV prvi doznaje - sumnjaju i na utjecaj na patologa kako bi se izmijenio uzrok smrti.

Trgovanje utjecajem i krivotvorenje službene isprave vezani su uz prijavu dostavljenu zdravstvenoj inspekciji u kojoj se izražava sumnja kako je pomoćnik ravnateljice utjecao na patologa s ciljem da se kao uzrok smrti obduciranog pacijenta navede edem pluća unatoč saznanju da je pacijent preminuo od gušenja krvlju uslijed pucanja želučanog ulkusa, donosi Dnevnik.hr.