SUKOB MEĐU STARČEVIĆEVIM PRAVAŠIMA

Zašto Ruža Tomašić raspušta ogranke stranke?

28.11.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Nakon što je prije dva dana raspušten vrgorački ogranak stranke HSP dr. Ante Starčević, prozivke vrhu stranke stižu i od članovi iz Zagrebačke županije, gdje su pojedini ogranci raspušteni još krajem ljeta. 'Prodali su se za obećana mjesta u Europarlamentu, izdali pravaštvo i Starčevićev nauk', poručuju iz Zagrebačke županije, dok čelnici odgovaraju: To su pometanja, raspušteni su zbog pasivnosti i surađivanja s SDP-om

Vlado Kljak, bivši predsjednik ogranka u Ivanić Gradu i potpredsjednik stranke za Zagrebačku županiju kaže kako su im u čelništvu rekli kako ih raspuštaju zbog neaktivnosti iako su, dodaje, počeli pripremati predizbornu kampanju i aktivnosti za lokalne izbore.

Tvrdi kako je to prozirna izlika te kako je pravi razlog odbijanje suradnje s HDZ-om na lokalnoj razini. 'Mi smo donijeli odluku da ne idemo s HDZ-om i odmah smo dobili po čelu. Glavni tajnik stranke, Čorić, nas je raspustio bez da nam je dao mogućnost da se obranimo. Uostalom o tome bi trebao odlučivati i časni sud stranke', tvrdi Kljak.

'Prodali su se za funkcije'

Smatra kako je koalicija s HDZ-om loša za stranku koja je, kako kaže, narasla kako mala gljiva, te kako je za njih suradnja s onima 'koji su opljačkali Hrvatsku' nedopustiva. Kaže kako je vrhu stranke jedino pogonsko gorivo njihova vlastita ambicija.

'Potpredsjednik Tepeš je u kvoti s HDZ-om za EU parlament, Čorić ide na listu s HDZ-om za dožupana. Prodali su se za funkcije', zaključuje.

Tepeš: Surađivali su s SDP-om

Prozvani Ivan Tepeš, potpredsjednik stranke HSP dr. Ante Starčević, potpuno odbacuje optužbe iz Zagrebačke županije i iz Vrgorca. Koalicija s HDZ-om koja je potpisana u Vukovaru odnosi se za izbore za Europski parlament i slijedeće parlamentarne izbore, a ne za predstojeće lokalne.

Kažu kako lokalni čelnici stranke imaju pravo koalirati s kim god žele osim s HNS-om, HSP-om, SDSS-om te SDP-om. 'To je Sveto pismo', naglašava Tepeš za tportal. Upravo zbog suradnje s SDP-om raspušten je i Vrgorački i ogranak Zagrebačke županije, tvrdi on.

Optužuje Josipa Raguža da je izabran za predsjednika Gradskog vijeća Grada Sveta Nedelja uz pomoć SDP-a i to bez znanja vrha stranke dok pobunjenog Ivana Šarića, donedavnog šefa vrgoračkog ogranka, također proziva zbog pregovora s tom strankom. Kaže kako se osvećuje jer ga Predsjedništvo stranke nije postavilo kako prvog nositelja liste stranke za Sabor na prošlim izborima.

'To su njihove konstrukcije'

Uz to, dodaje kako je Zagrebačka županije raspuštena zbog neaktivnosti. Naime, osnovali su ogranke u malim mjestima, no nisu u Velikoj Gorici koja je najveći grad u županiji ili pak u Vrbovcu i Zelini, što je, kaže, nedopustivo.

'To su sve njihove konstrukcije, uostalom Zagrebačka županija raspuštena je krajem kolovoza, kada nikakvih pregovora s HDZ-om još nije bilo. To su priče koje ne drže vodu. U vrgorcu je samo vodstvo pobunjeno, članstvo ostaje i formirat će se novi ogranak. Šarić je htio s SDP-om a to je nedopustivo', poručuje Tepeš.