RASPARITE ČARAPE!

Zašto je Jakovčić 'prozvao' Jadranku Kosor i Jozu Radoša?

10.03.2017 u 13:37

Bionic
Reading

U mjesecu ožujku obilježava se Svjetski dan osoba sa sindromom Down, a 21. ožujak simbolično je odabran kako bi označio potrostručenje (trisomiju) 21. kromosoma kod sindroma Down. Nošenjem šarenih čarapa izražava se podrška borbi osoba s Down sindromom da se integriraju u društvo i da im se osigura mjesto u vrtiću i školi te radno mjesto

Povodom Svjetskog dana sindroma Down World Youth Alliance Europe i Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s fondacijom Jerome Lejeune organiziraju medijsku kampanju kojoj je cilj podizanje svijesti o osobama sa sindromom Down i njihovoj ulozi u društvu.

U globalnu kampanju na društvenim mrežama koja se naziva 'socksbattle4DS' i njome se uz dvije različite čarape najavljuje Svjetski dan osoba s Down sindromom koji se obilježava 21. ožujka uključuju se i brojne osobe iz raznih sfera života i društva pa tako i politike uključujući i europske parlamentarce.

Kad je riječ o onima iz Hrvatske na svojem je Twitteru različite čarape pokazao Ivan Jakovčić te p(r)ozvao Jadranku Kosor i Jozu Radoša da učine iste.

Kosor i Radoš se do trenutka našega prijenosa ovih fotografija još nisu odazvali, ali svoje su čarape pokazale Ruža Tomašić i Željana Zovko.  

Tomašić je nominirala Davora Škrleca, a on je na pokazivanje rasparenih čarapa pozvao Biljanu Borzan i Tonina Piculu