POLICIJA JE BILA UPOZORENA

Zapaljen BMW boksača Veljka Šaponje

01.11.2010 u 11:37

Bionic
Reading

Na parkiralištu u Hegedušićevoj ulici na riječkom Krnjevu noćas je oko dva sata i deset minuta došlo do požara u kojem su oštećena dva osobna vozila riječkih registarskih oznaka

Prema prvim informacijama, požar je podmetnut pod BMW u vlasništvu Veljka Šaponje, europskog prvaka u boksu i kick-boxingu, a proširio se na Ford Escord koji je bio parkiran uz BMW ispred kućnog broja 15.

Šaponja je na mjestu događaja izjavio da zna tko mu je zapalio automobil te da je policija bila upozorena. Njegova dva brata, Nikola i Slobodan, pripadaju, naime, velikoj narkoskupini razotkrivenoj u srpnju 2007., koja je iz Južne Amerike prenijela u Europu sedam kilograma kokaina, a kojom su predvodili Zdenko Brkić i Đorđe Buban. U lipnju ove godine Nikola Šaponja je nepravomočno osuđen na četiri godine i šest mjeseci zatvora, a Slobodan Šaponja na četiri godine.

Na mjestu događaja traje očevid da bi se utvrdile sve okolnosti izbijanja požara te njegov uzrok. Visina materijalne štete zasad nije poznata.

Voditelj smjene u Operativno-komunikacijskom centru PU primorsko-goranske nije mogao potvrditi medijske navode da je požar na automobilima podmetnut i kratko je izjavio da će detalji noćašnjeg događaja biti poznati nakon obavljenog očevida.