nepravomoćna presuda

Zagrebačkom liječniku, bliskom suradniku pokojnog Milana Bandića, oduzeta dozvola zbog jurnjave Porscheom

29.11.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Zagrebački liječnik Gzim Redžepi, poznat i kao blizak suradnik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, kažnjen je novčano s 5000 kuna te oduzimanjem vozačke dozvole kategorije B na mjesec dana jer je vozilom marke Porsche prebrzo jurio dionicom autoceste A-1 na karlovačkom području, odlučio je tako Prekršajni odjel Općinskog suda u Karlovcu nepravomoćnom presudom

Događaj se zbio 19. rujna prošle godine, piše Jutarnji list. Redžepi je u smjeru Zagreba na 49. kilometru autoceste, kako je utvrdila policija, vozio brzinom od 184,2 km/h, i to na dionici na kojoj je brzina bila ograničena na 100 km/h. Nakon što mu je izmjerena brzina umanjena za toleranciju, odnosno moguću pogrešku pri mjerenju, policija je utvrdila da mu je brzina iznosila 165 km/h, što je još uvijek bilo za 65 km/h više od dozvoljenog.

Na policijski prekršajni nalog podnio je prigovor. Na sudskom ročištu koje je potom održano na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu iskazao je da se ne osjeća krivim. Kazao je da je bio na jednodnevnom obiteljskom izletu u Opatiji, a onda je primio poziv da se hitno javi na Jordanovac jer je trebao sudjelovati u transplantaciji pluća.

Sve što je dr. Redžepi iskazao sud mu je doista ocijenio olakotnim, međutim pronašao je i bitno otegotnu okolnost - kažnjen je za istovrsni prekršaj na zadarskom području u prosincu 2019. godine.