reagiranje

Zagrebačko sveučilište: Nije provaljeno u prostorije Hrvatskih studija već DHMZ-a

24.11.2017 u 15:12

Bionic
Reading

Na članak novinske agencije HINA, koji je tportal pod naslovom 'Provaljeno u prostorije studentskih udruga Hrvatskih studija' objavio 2. studenog, putem odvjetničkog društva reagiralo je Zagrebačko sveučilište

U reagiranju na spomenuti članak tvrde kako su u članku iznesene neistinite tvrdnje i insinuacije:

'Nije točno da je provaljeno u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima. Objekt u kojem je došlo do provale nije niti je ikada bio u vlasništvu hrvatskih studija već je isti isključivo u vlasništvu Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Nije točno da su prostorije Studentskog zbora i sedam studentskih udruga na Hrvatskim studijima bile meta provalnika zbog čega je na Hrvatske studije u četvrtak došla policija. Objekt u kojem je došlo do provale nije niti je ikada bio u vlasništvu Hrvatskih studija već je isti isključivo u vlasništvu Državnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Nije točno da postoji mogućnost da se iza provale u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge. uprava studija nema apsolutno nikakve veze s predmetnom provalom.

Nije točno da je Uprava Hrvatskih studija tvrdi da ne može udrugama dati druge prostorije. Uprava studija je Studentskom zboru i studentskim udrugama nudila zamjenske prostorije dok ne završi adaptacija objekta 38 koji je u Studentskom zboru i studentskim udrugama na privremeno korištenje dodijelio Rektor Damir Boras.

Nije točno da je početkom godine Studentskom zboru oduzeto pravo da se obrate brucošima. Studentskom zboru nikada nije oduzeto pravo da se obrate brucošima. Na uvodnom predavanju govor je održao gospodin Vladimir Šumanović kao najstariji član novoizabranoga saziva Studentskoga zbora', piše u reagiranju Zagrebačkog sveučilišta, koje je preko odvjetnika poslao rektor Damir Boras.

  • +18
Povorka povodom inauguracije Damira Borasa, novog rektora Sveučilišta u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec