ČAK 22 KANDIDATA

Zagreb šalje mlade u Njemačku

14.04.2014 u 15:38

Bionic
Reading

Nakon što su u listopadu prošle godine počele prijave za projekt 'Uči - radi - upoznaj', koji nudi osmotjedno usavršavanje mladih od 19 do 35 godina u Njemačkoj, izabrano je 22 kandidata.

Projekt je to koji više od 90 posto financira Europska unija, s ciljem povećanja mobilnosti i konkurentnosti mladih iz Zagreba na tržištu rada u EU, konkretno u Njemačkoj. Od 164 prijavljene osobe, 22 kandidata moralo je proći osam pismenih i usmenih ispita i pripremu za poslove na kojima će raditi. Konkurencija je bila velika, rekao nam je voditelj projekta Andrija Petrović

‘U ime projektnog tima, koji vodi ovaj projekt, mogu samo reći da možete biti mirni jer smo izabrali kvalitetne mlade osobe koje će se dostojno predstavljati naš grad i domovinu’, ističe Petrović.

Jedan od njih je i 25-godišnji Luka Keškić, nedavno diplomirani ekonomist, koji odlazi u Frankfurt.

‘Prijavio sam se za ovaj program radi stjecanja nekakvih međunarodnih iskustava, oplemenjivanja svojih društvenih kontakata te nadasve, rada u međunarodnom okruženju, tim više što je konkurencija u međunarodnom okruženju višestruko veća. Tamo najbolje do izražaja dolaze nekakve čovjekove sposobnosti’, kaže Keškić.

Mladi u Frankfurt i Stuttgart odlaze na osam tjedana, u razne institucije i tvrtke, a nakon ovakvog iskustva sigurno će biti kompetentniji i spremniji za tržište rada. Zato je ovo hvalevrijedan projekt, dodao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić

‘To je jedan od niza projekata na koji smo aplicirali i vjerujem da će ih biti i više i da ćemo ovom dinamikom nastaviti i dalje’, kazao je Lovrić.

Ukupna vrijednost projekta je 60.000 eura od toga, 54.000 financira Europska unija, a ostatak pokriva Grad Zagreb.