JESTE LI IH VIDJELI?

Zabrinjavajuće puno nestalih osoba ovog tjedna

26.04.2013 u 18:26

Bionic
Reading

Pet osoba pronađeno je, a još se traga za troje od osmero nestalih o kojima smo izvijestili prošlog petka. Otada do ovoga trenutka u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba prijavljena su čak 22 nestanka. Uključite se u potragu za njima, pogledajte o kome je riječ i svaku informaciju o njima dojavite u najbližu policijsku postaju, na besplatni broj telefona 192 ili putem e-maila nestali@nestali.hr, s ciljem da se nestali što prije vrate na svoje adrese boravišta

Napominjemo da Nenada Oršoša nema već 26 dana, a Samira Halilovića 25. Obojica 3. svibnja imaju rođendan, Nenad će napuniti tek 14, a Samir 17 godina. Traga nema ni 47-godišnjem Nenadu Arseniću 22 dana, a 63-godišnjoj Mari Budimir 20 dana. Za 17-godišnjom Teom Imširović traga se 14 dana, a za 15-godišnjom Barbarom Bačak i 16-godišnjom Monikom Čirjak 13 dana.

U tjednu za nama naknadno su prijavljene tri osobe: Marin Prole (18), Jagoda Đuknić (37) i Marija Jandras (68), koje su nestale redom 8, 10. i 12. travnja.

Za Marinom Proleom traga se na riječkom području, iako se on prije 19 dana udaljio s adrese boravišta Pahinsko 6, Ivanec. Njegov osobni opis policija ne posjeduje.

Jagoda Đuknić se prije 17 dana udaljila s pulske adrese Katalinića Jeretova 21 u crvenom kaputu s crnom kragnom, plavim trapericama i sivim tenisicama. Nosila je svijetlocrvenu malu torbicu, a visoka je 167 centimetara, srednje je građe, ima kestenjastu kosu, smeđe oči te probušene resice na oba uha.

Marija Jandras udaljila se prije 15 dana sa zagrebačke adrese Travanjska 9. Ona je visoka 160 centimetara, slabije je građe, ima tamnoplavu kosu i kestenjaste oči.

Nadalje, prijavljeni su Đuro Dominić Dragutin Šestak i Ivana Rustan. Đuro Dominić (58) otišao je 17. travnja s adrese stanovanja Braće Radića 17, Donji Vidovec. Visok je 160 centimetara, jače je građe, ima crnu ravnu kosu, čeone ćelavosti i kestenjaste velike oči. Na sebi je tada imao sivu radnu jaknu, zelene radne hlače, sivu majicu, plavu šiltericu i crne gumene čizme.

Dragutin Šestak (68) i Ivana Rustan (30) nestali su 18. travnja, oboje u Sesvetama. Dragutin se udaljio s adrese stanovanja Jakova Gotovca 11, a Ivana s adrese stanovanja Prališće 2, Goranec. Njegova fotografija je iz 2003. godine, a visok je 170 centimetara, srednje tjelesne građe, prosijed i smeđih očiju. Na podlaktici ima tetovažu 'JNA'. Ivana je visoka 165 centimetara, ima kestenjastu kosu i kestenjaste oči.

Prošlog petka, 19. travnja, s adrese Sv. Mateja 70A u Zagrebu otišao je 19-godišnji Jurica Gašpar, a s adrese Kneza Zdeslava 2 u Lugu Samoborskom 16-godišnji Joakim Marković. Jurica je visok 180 centimetara, ima smeđu kosu i smeđe oči, a Joakim je visok 170 centimetara, slabije je građe te ima crnu kosu.

Šesnaestogodišnja Splićanka Mia Ćosić tek što je pronađena ponovo je 20. travnja nestala, i to u Rijeci (Vukovarska 49). Ona je, podsjetimo, visoka 170 centimetara, slabije građe, kestenjaste kose i kestenjastih očiju.

Te subote u Splitu se trag izgubio 14-godišnjaj Katarini Kežo i ponovo 18-godišnjoj Željani Ramljak. Obje su otišle s adrese Gundulićeva 31. Šibenčanka Katarina visoka je 175 centimetara, jače je građe, ima smeđu kosu i smeđe oči, dok je Splićanka Željana visoka 160 centimetara, slabije građe, također smeđe kose i smeđih očiju.

Na adresu stanovanja D. Podotočje 71B, Velika Gorica nije se vratila ni 16-godišnja Helena Breščaković, a otišla je u nedjelju, 21. travnja. Helena je visoka 160 centimetara, srednje je građe, ima crnu kosu i zelene oči, a na sebi je tada imala sivu trenirku, zelenu majicu i bijele tenisice.

U ponedjeljak, 22. travnja, trag se izgubio 16-godišnjem Ivanu Bujadinoviću. Otišao je s adrese Pahinsko 6, Ivanec, i još se nije vratio. Visok je 185 centimetara, slabije je građe, ima crnu kosu i smeđe oči.

Dva muškarca nestala su u utorak, 23. travnja. Viktor Andrić (48), rođen u BiH, misteriozno je nestao na putu iz Švicarske prema Ližnjanu kod Pule, gdje mu je adresa prebivališta (Ližnjan 96). Visok je 177 centimetara, srednje je građe, ima ravnu smeđu kosu, tjemene ćelavosti, male smeđe oči i ožiljak na donjem desnom dijelu trbuha.

Slovencu Eniju Zohilu (34), s adresom boravišta Glagoljaška 4 u Poreču, trag se pak izgubio u tom istarskom gradu kada se motociklom Yamaha XYR, registarskih oznaka PU576NZ, udaljio u nepoznato iz ugostiteljskog objekta na adresi Partizanska ulica 1. Enio je visok 180 centimetara, jače je građe, ćelav, te ima svijetloplave oči. Nosio je čizme i crno-crvenu kacigu, crno-crvenu kožnu motorističku jaknu i plave traperice.

Šime Grbić (68), Marija Blažević (15) i Senad Musić (17) nestali su u srijedu, 24. travnja. Šime Grbić udaljio se sa zadarske adrese stanovanja Široka ulica 22/1 u smeđim hlačama i sivoj majici s crnim prugama. Visok je 175 centimetara, srednje je građe, ima kestenjastu kosu, male oči i ovalno lice.

Mladoj Đakovčanki Mariji Blažević nije prvi put da odlazi od kuće u Piškorevcima, Stjepana Radića 39. Visoka je 162 centimetra, slabije je građe, sada ima crnu kosu te zelene oči.

Recidivist je i 17-godišnji Zagrepčanin Senad Musić. Otišao je s adrese Kneza Zdeslava 2 u Lugu Samoborskom i još se nije vratio. Njegov osobni opis policija ne posjeduje.

Jučer, 25. travnja, s riječke adrese boravišta Krešimirova 42 udaljio se 15-godišnji Mateo Talić, a njegova vršnjakinja Ira Nuber otišla je od kuće s adrese Opatijska 29 u Osijeku. Mateo je visok 160 centimetara, slabije je građe, ima kestenjastu ravnu kosu i smeđe oči, a Ira je visoka 165 centimetara, srednje je građe, ima crnu kosu i kestenjaste oči. Ona je na sebi imala crnu jaknu s bijelim kockicama, zelenu majicu kratkih rukava i crvene Adidas tenisice s bijelim prugama.

Zasad posljednja prijava stigla je danas u PU međimursku. Naime, na kućnu adresu Sitnice 25 u Murskom Središću, s koje je i otišla, nije se vratila 13-godišnja Tamara Oršoš pa su ukućani prijavili njezin nestanak. Tamara je visoka 170 centimetara, srednje je građe, ima crnu kosu i kestenjaste oči.