PORUKA NA PLAŽI UZ RUČNU BOMBU

'Zabranjeno kupanje Srbima, četnicima i pasima'

13.08.2010 u 17:20

Bionic
Reading

Mladu obitelj iz Srbije na vjetrobranskom staklu njihovog automobila beogradskih registracija dočekala je prijeteća poruka, ali i ručna bomba

B. D. zajedno sa suprugom i jednogodišnjim djetetom vraćao se sa splitske plaže Kašjuni u četvrtak navečer.

B. D. je na plaži bio sa suprugom i djetetom, a kada su se oko 19 sati uputili k njegovim roditeljima u Mravince, na parkiranom Volvu S 40 bila je vrećica s bombom i porukom: 'Achtung, zabranjeno kupanje Srbima, četnicima i pasima. Bog i Hrvati.'

B. D., koji je inače rođen u Splitu, živi u Beogradu i ima dvojno državljanstvo, obitelj je odvezao u Mravince gdje su odsjeli te potom policiji predao vrećicu.

'Zašto bih išao na ljetovanje lomiti jezik u Grčku kad mogu ljetovati ovdje, gdje se razumijemo, eto tako sam razmišljao. Očekivao sam neku neugodnost, i tamo se to događa, znam za slučajeve u Zadru i drugdje, bio sam spreman na verbalne incidente, na probušenu gumu na automobilu, ali ne i bombu na Volvu. Pa u autu je bila sjedalica za dijete! I na koncu, nije samo moja obitelj bila ugrožena, Kašjuni su bili prepuni djece. Poslije me policija upozorila da izbjegavam tu plažu, a preporučili su mi i da stavim neku oznaku Torcide u auto. Ipak, znam da tek manjina pravi probleme i ne bih želio da se oko ovoga diže velika prašina. Volio bih ljetovanje završiti u miru', rekao je B. D. čiji roditelji imaju stan u Mravincima.

'Ja želim zaboraviti taj incident. Kakva korist od razgovora za novine, ne želim sudjelovati u takvim pričama, nema to smisla. Neka policija radi svoj posao. Ja sam Makedonac, supruga mi je Hrvatica. Mi smo na privremenom radu u Beogradu. Mogli smo tako živjeti i u Zagrebu ili bilo gdje drugdje, živjeli smo i u Splitu do 1990. godine. U tom automobilu nije bio nijedan Srbin', rekao je otac vlasnika Volva za Jutarnji list.