BURNO KOD LUDBREGA

Zabio se u policijsko vozilo, pobjegao pa oštetio još jedno; ozlijeđeni su i mladić i policajac

07.01.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Policijska uprava varaždinska obavještava o nesvakidašnjem incidentu na cesti između Selnika i Ludbrega

U nedjelju, 6. siječnja oko 20.30 sati na državnoj cesti između Selnika i Ludbrega, policijski službenici Policijske uprave varaždinske pokušali su uporabom svjetlosnih znakova te svjetleće stop tablice, zaustaviti osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak, zbog sumnje da prevozi predmete koji potječu iz počinjenog kaznenog djela.

Navedeni je tom prilikom namjerno, stražnjim lijevim dijelom svojeg vozila, udario u prednji desni dio službenog policijskog vozila s upaljenim svjetlosnim signalima kojim je upravljao policijski službenik.

Nakon udara, 25-godišnjak se u cilju izbjegavanja policijskih službenika, nastavio kretati osobnim vozilom ulicom Vatroslava Lisinskog u smjeru centra Ludbega, kojom prilikom je policijski službenik s prethodno udarenim vozilom, pretekao njegovo vozilo te ga blokirao.

Navedeni je najprije zaustavio vozilo, a potom je u namjeri bijega krenuo vozilom velikom brzinom unatrag i namjerno udario u drugo službeno policijsko vozilo s upaljenim svjetlosnim signalima, kojim je upravljao drugi policijski službenik. U cilju sprječavanja daljnjeg bijega 25-godišnjaka, policijski su službenici nad istim uporabili sredstva prisile, nakon čega je doveden u Policijsku upravu varaždinsku.

Nad istim je u tijeku kriminalističko istraživanje za više kaznenih djela, o čijim će se rezultatima izvijestiti nadležno državno odvjetništvo. Jedan od policijskih službenika i 25-godišnjak su prilikom uporabe sredstava prisile, lakše ozlijeđeni, a medicinska im je pomoć pružena u prostorijama Policijske uprave varaždinske.

  • +10
Prometna policija Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo