jelo i piće

Za zagrebački Advent ponuda i na terasama kafića i restorana

30.10.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Zagrebački ugostitelji tijekom Adventa moći će posluživati jelo i piće na terasama svojih lokala. Novi je to prijedlog zagrebačkih vlasti, kako doznajemo, kojim bi se nadomjestio upola manji broj kućica ovogodišnje božićne manifestacije

Da ugostitelji u vrijeme božićnih blagdana mogu svoje terase opremiti jednostavnom ugostiteljskom opremom stoji u nedavno objavljenom novom Pravilniku o načinu i uvjetima postavljanja kioska, pokretnih naprava i privremenih građevina, koji je trenutačno na e-Savjetovanju, javlja Jutarnji list.

Osim što u tom dokumentu Grad propisuje dimenzije i postavljanje adventskih kućica, navodi se i sve što ugostitelj treba napraviti kako bi mogao kuhala i pekače postaviti na svoju terasu.

Među ostalim, Gradu mora priložiti zahtjev s rješenjem o postavljanju terase, fotografiju s ucrtanim položajem opreme, kao i suglasnost više od polovice suvlasnika zgrade u kojoj drži lokal.

Plan da ove godine, osim na kućicama, posjetitelji Adventa mogu istu ponudu dobiti i na terasama kafića i restorana potvrdila je Žakline Troskot, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.

'Da, to je bio prijedlog i inicijativa ugostitelja koju smo raspravili s Gradom. Ideja je da pokušamo našom ponudom nadomjestiti manjak kućica, ali istovremeno da pružimo kvalitetnu i raznovrsnu ponudu jela i pića', rekla je Troskot.