licitacija

[DOKUMENT] Tomašević raspisao natječaj za adventske kućice, pogledajte početne cijene, lokacije i tko ima prednost

01.10.2021 u 13:14

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, kako je i najavio u predizbornoj kampanji, raspisao je natječaj za dodjelu adventskih kućica

Riječ je o pet lokacija u središtu grada za 93 kućice s ugostiteljskim sadržajima i prigodnom prodajom (rukotvorine, suveniri, božićni ukrasi i domaći proizvodi). Zainteresirani mogu podnijeti ponude do 18. listopada, a njihovo javno otvaranje bit će 22. listopada u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u 9 sati.

Početne cijene ovise o lokaciji i veličini objekta i kreću se od tisuću kuna za četiri kvadratna metra na Strossmayerovu šetalištu za objekt prigodne prodaje, pa do 30 tisuća kuna za objekt ugostiteljske djelatnosti od 15 kvadratnih metara u Gajevoj ulici, koji uključuje šest visokih stolova. Osim jednokratne naknade, koja je početni iznos licitacije, oni koji dobiju pozicije morat će plaćati i dnevnu naknadu po kvadratnom metru za svoj objekt, a ona se kreće od 16 do 35 kuna.

Prednost pri dobivanju kućica u slučaju da ispunjavaju sve uvjete imaju branitelji, a priključak za struju unajmljivači će morati sami osigurati. Najam kućica predviđen je od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. godine.

Po broju kućica evidentno je to da je Advent u Zagrebu zamišljen u manjem obujmu nego za vladavine Milana Bandića, kojem su kućice bile tek jedna u nizu afera.