HLADNO ZA PRAZNIK

Za Uskrs nam stižu pljuskovi i snijeg

02.04.2015 u 11:01

Bionic
Reading

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhat slab i umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će slabiti i okretati na jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -3 do 1, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U subotu će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom. Više oborine očekuje se navečer i u noći, kada uz pad temperature, u najvišem gorju može biti susnježice i snijega. U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak zapadnjak i jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -3 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 11 do 15°C.

U nedjelju ujutro posvuda oblačno s kišom, u viskom gorju susnježicom i snijegom. Tijekom noći i jutra mjestimice će biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom. Sredinom dana sa zapada se očekuje postupno smirivanje vremena. Tijekom poslijepodneva, u većem dijelu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu postupno će se razvedravati, a oborine će prestati. Oblačno s kišom će se zadržati samo u srednjoj i južnoj Dalmaciji i njenom zaleđu. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena i jaka bura, a jugo i jugozapadnjak na južnom Jadranu. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 2 do 6, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 5 do 9, a na Jadranu od 11 do 16°C.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. I dalje nestabilnije pa mjestimice uz više oblaka postoji mogućnost za poneki, poslijepodnevni lokalni pljusak. U unutrašnjosti će puhat slab sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -2 do 2, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu od 12 do 16°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u nastavku tjedna se ne očekuje značajnija promjena vremena. Jedino će temperatura biti u blagom porastu.