strašno nevrijeme

Crveno upozorenje se već ostvaruje: Na jugu strašna tuča, vozila zapela u tunelima

17.11.2023 u 10:56

Bionic
Reading

Kako je za danas i najavljeno, stiglo je nevrijeme u pojedine hrvatske regije. Oko 10 sati jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je područje od Drniša do Zamosorja gdje je bilo jačih grmljavinskih pljuskova, a između Sinja i Dugopolja zabilježena je i jaka tuča. Zbog nevremena u Splitu zaustavljala su se auta u tunelima, a na cestama je nekoliko centimetara leda

Najavljena ciklona tijekom prvog dijela petka intenzivno djeluje na vrijeme u cijeloj zemlji. Noćas je jako nevrijeme zahvatilo Split te je u kratkom vremenu palo oko 20-ak litara kiše po metru kvadratnom. Noćas je puhalo umjereno do jako jugo, ali je tijekom jutra na moru već zapuhao zapadni vjetar koji se brzo širi prema jugu te će sljedećih sati postupno okretati na jaku tramontanu.

Kako piše Damacija Danas, silovito nevrijeme zahvatilo je i brzu cestu Solin - Klis, a zbog nevremena dio automobila čeka u tunelima da se nevrijeme smiri

Crveno upozorenje koje označava izuzetno opasno vrijeme izdano je za Srednju Dalmaciju i Velebitski kanal, dok narančasti meteoalarm (opasno vrijeme) izdano za Kvarner i Kvarnerić.

Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, mjestimice izraženijom, a moguća je i grmljavina. Uz pad temperature od sredine dana u najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg. U drugom dijelu dana sa zapada prestanak oborine i postupno razvedravanje. Bit će vjetrovito, u početku uz umjeren do jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Već prijepodne vjetar u okretanju na umjeren i jak, na udare olujan sjeverozapadni i sjeverni, duž obale i buru. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 20 °C.