vremenska prognoza

Pospremite cvijeće: Vikend donosi prve minuse, a evo gdje će biti i snijega

10.11.2023 u 10:35

Bionic
Reading

U petak i subotu prijepodne većinom oblačno, povremena kiša, ponegdje i obilnija, praćena grmljavinom, posebice u južnijim kopnenim krajevima te na Jadranu, gdje su moguće i nevere, a nevolja će biti i zbog povremeno jakog juga te jugozapadnog vjetra. U ostatku vikenda stabilnije i sunčanije, ali na kopnu mjestimice uz maglu

U subotu oblačno s kišom, obilnom na Jadranu, uz pljuskove s grmljavinom, a u najvišem gorju bit će i snijega. Od sredine dana razvedravanje sa zapada.

Ujutro će biti pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, obilnijom u Dalmaciji, a može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom.

U najvišem gorju očekuje se prijelaz kiše u snijeg. Od sredine dana razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu, a do večeri gotovo svugdje. Na kopnu će prolazno zapuhati umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, na udare i jak. Duž obale umjeren i jak sjeverozapadnjak, prema noći u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, duž obale i na otocima između 13 i 17 °C.

  • +22
Rijeka: Jako jugo i kiša poplavili ulice oko tržnice i rivu Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

U nedjelju djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, duž obale s malo kiše, a u ponedjeljak sunčanije. Vjetar na kopnu u subotu umjeren sjeveroistočni, pa sjeverozapadni u okretanju na jugozapadni. Potom uglavnom slab vjetar do ponedjeljka popodne, kad će ponovno jačati jugozapadnjak.

Na Jadranu će u subotu jak jugozapadnjak okrenuti na sjeverozapadnjak, u nedjelju ujutro prolazno će zapuhati bura, potom umjereno jugo, a u ponedjeljak ponovno sjeverozapadnjak. Temperatura zraka bit će primjerenija dobu godine, a u nedjelju ujutro na kopnu ponegdje mraz, prognoza je DHMZ-a.

Meteorolozi iz susjedne Slovenije za tamošnje krajeve najavjluju spuštanje granice snježnih oborina na negdje između 700 i 900 metara. Obzirom da se u noći s petka na subotu, ali i subote na nedjelju, temperatura ponegdje spustiti iza nule, dežurna prognostičarka Eva Bezek apelirala je na one koji drže cvijeće u vrtu da ga pospreme na zatvoreno.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'