edukacija nastavnika

Za catering za Školu za život više od dva milijuna kuna, isto koliko i za računala

03.05.2019 u 19:57

Bionic
Reading

Dvije milijarde kuna koštat će provedba kurikularne reforme. Pripreme za početak nove školske godine, kada će se početi provoditi Škola za život, u punom su jeku, a intenzivno traje i usavršavanje tisuća učitelja i nastavnika. Kako edukaciju ne bi slušali praznog želuca, Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaj za usluge cateringa procijenjene na 2,160 milijuna kuna bez PDV-a. Usporedbe radi, za više od 700 računala za provedbu Škole za život utrošit će se otprilike isti iznos

Stručni skupovi usavršavanja uživo za drugu fazu projekta Cjelovite kurikularne reforme održavat će se na 615 lokacija, tj. škola.

Na njima će sudjelovati, razvidno je prema troškovniku za catering, 37 tisuća učitelja i nastavnika. Na svakoj edukaciji bit će različit broj sudionika, između 11 i 180, ovisno o predmetima.

Kako ne bi bili gladni, Ministarstvo je raspisalo javnu nabavu za 'Usluge posluživanja pića i usluge cateringa za stručne skupove usavršavanja uživo, faza II, u sklopu projekta Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme u okviru operativnog programa učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda'.

Procijenjena vrijednost nabave je 2.160.000 kuna bez PDV-a. Pri dolasku na edukaciju sudionicima će biti posluženi kava ili čaj, slana i slatka peciva, i to najmanje četiri komada po osobi, te pola litre soka i vode. Slijedi obrok sastavljen od hladnih i/ili toplih jela (mesnih, vegetarijanskih i veganskih), bezalkoholni napitci (prirodni sokovi, gazirani sokovi, prirodna izvorska mineralna voda i prirodna izvorska negazirana voda).

  • +17
Blaženka Divjak na otvorenju Info centra kurikularne reforme Škola za život Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

U troškovniku je navedena količina od 37 tisuća, što znači da će catering po osobi koštati oko 58 kuna. Usporedbe radi, kada se ukupni trošak od dvije milijarde kuna podijeli na sve škole, to ispada milijun i pol kuna po školi za provedbu kurikularne reforme.

Uz to, trošak oko 700 računala za provedbu Škole za život, koji su nabavljani na nedavno provedenom javnom natječaju, iznosit će 2,574 milijuna kuna s PDV-om, gotovo isto kao i catering.