PRINC U SINAGOGI

William i Kate 'iznimno zabrinuti' zbog vala antisemitizma u Britaniji

29.02.2024 u 16:54

Bionic
Reading

Princ William rekao je u četvrtak da su on i njegova supruga Kate "izuzetno zabrinuti zbog porasta antisemitizma" u Velikoj Britaniji. Posjećujući sinagogu Western Marble Arch u Londonu, princ od Walesa susreo se s mladim ambasadorima Holocaust Educational Trusta

Nakon što je saslušao ambasadore kako iznose svoja iskustva, rekao je: "Antisemitizmu nema mjesta u društvu. To sam već rekao i ponovit ću to. I Catherine i ja iznimno smo zabrinuti zbog porasta antisemitizma. Jako mi je žao što svi to morate doživjeti.”

Princ William također je susreo Renee Salt koja je preživjela holokaust, Ona je rekla da je antisemitizam jednako izražen kao što je to bio u periodu od Drugog svjetskog rata.

Prošlog je tjedna princ William kazao da je "previše ubijenih" u ratu Izraela i Hamasa. Rijetkost je da članovi kraljevske obitelji javno komentiraju takve stvari.

Sky Newsu je rečeno da je princ pomno prati događaje i da ga je njegova zabrinutost zbog utjecaja na ljude, posebno na mlade s obje strane, natjerala da želi učiniti više unutar diplomatskih granica svojeg položaja.

Dobrotvorna organizacija Community Security Trust zabilježila je više od 4000 antisemitskih incidenata u Ujedinjenom Kraljevstvu 2023., a taj rekord pripisan je "velikom broju" koji se dogodio nakon napada Hamasa 7. listopada.

Očekuje se da će se princeza od Walesa zbog operacije abdomena 16. siječnja vratiti službenim dužnostima tek nakon Uskrsa,