uobičajeno obraćanje

Vučić priznao da prodaju oružje Ukrajini, usporedio se s HDZ-om, pričao o vinu...

21.04.2023 u 10:05

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak navečer imao je jedno od mnogobrojnih dramatičnih obraćanja javnosti. Između ostaloga, opet je naricao nad sudbinom Srba na Kosovu i potvrdio nemoć Srbije da spriječi članstvo Kosova u Vijeću Europe. Istaknuo je i to da Srbija nije spremna prihvatiti članstvo Kosova u UN-u

'Izbori na sjeveru Kosova u nedjelju će ući u povijest beščašća. Ovo će biti najsramniji izbori ikada održani na tlu Europe. Znam zašto to (premijer Kosova) Albin Kurti radi, zato što želi da istjerati Srbe sa sjevera Kosova', rekao je Vučić.

Komentirajući navode Reutersa o izvozu srpskog oružja u Ukrajinu, Vučić je naveo da 'nema sumnje da će dio streljiva završiti na ruskoj ili ukrajinskoj strani, jer se koristi tamo gdje se ratuje', prenosi Nova.rs.

'Hoće li dio našeg streljiva završiti na ukrajinskoj ili ruskoj strani? U to nema nikakve sumnje. Hoće li završiti u Sudanu? Sigurno. Da bi ljudi u Krušiku dobivali plaće…', rekao je Vučić i dodao da Srbija ima 'tvornice oružja koje moraju živjeti'.

Komentirao je i navode predsjednika Demokratske stranke Zorana Lutovca, koji je rekao da Vučić treba provjeriti legitimitet na predsjedničkim izborima, rekavši da oni 'očigledno ne čitaju istraživanja javnog mnijenja'.

'Bit ću tu dok me narod hoće', rekao je Vučić i dodao: 'Nikad me pijanog vidjeli nisu. Nikad nisam cigaretu popušio, kavu popio, nikad drogu nisam vidio... Smeta im što volim vino, nikad me pijanog nisu vidjeli. Broje mi gutljaje? Zbroje se, kako mogu prilično (da popijem), samo što nažalost nemam dovoljno vremena i ne za njihove ili narodne pare, nego za svoje ili pare mog oca koji je ostavio veliki i dobar podrum', izjavio je predsjednik Srbije. Na pitanje neće li 27. svibnja više biti predsjednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), Vučić je odgovorio 'tako bi trebalo'.

  • +2
Aleksandar Vučić Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

'Tamo negdje oko Vidovdana možda krenemo u formiranje pokreta, ali to neće biti nešto što je suprotstavljeno SNS-u', rekao je Vučić i dodao da to ni slučajno ne znači gašenje SNS-a.

'SNS je stranka srpskog naroda poput HDZ-a u Hrvatskoj ili VMRO-DPMNE-a u Sjevernoj Makedoniji ili poput socijalista u Rumunjskoj', rekao je Vučić.