ZAHUKTALA KAMPANJA

Vučić peče palačinke: 'Neće doprinijeti mojoj fizičkoj kondiciji i izgledu, ali...'

16.11.2023 u 11:39

Bionic
Reading

Uoči prijevremenih parlamentarnih izbora u prosincu, srpski predsjednik Aleksandar Vučić nastoji osvojiti nove birače. U današnjem pokušaju zadobivanja simpatija ciljanih skupina opasao se pregačom i dohvatio tave

'Ovo je moj pokušaj priprema za doček velikog broja gostiju iz inozemstva za sutrašnji vinski sajam. Ova priprema neće doprinijeti mojoj fizičkoj kondiciji i izgledu, ali sam sretan, svakako', objavljeno je na Vučićevom profilu na Instagramu.

Podsjetimo, u bitku protiv Vučića ulazi proeuropska oporbena koalicija 'Srbija protiv nasilja' koja je Republičkom izbornom povjerenstvu predala istoimenu izbornu listu s 20.000 potpisa podrške i pozvala građane da utječu na svoje obitelji, susjede i prijatelje da svi zajedno iziđu na izbore 17. prosinca i smijene aktualnu vlast.

Oporbena lista proizišla je iz građanskih prosvjeda na koje su pozvale stranke proeuropske oporbe poslije masovnih ubojstva u beogradskoj osnovnoj školi i selima kod Mladenovca početkom svibnja. Ta lista okuplja stranke centra, lijevog centra, građanske pokrete, udruge i inicijative, a zajednički nastup najavili su nedavnim potpisivanjem Dogovora za pobjedu, očekujući da im se pridruže i druge oporbene stranke kojima je zajednički imenitelj smjena vlasti predvođene Vučićevom Srpskom naprednom strankom.