spekulacije potvrđene

Vučić napušta Srpsku naprednu stranku, osniva blok 'pristojne i normalne Srbije'

08.03.2023 u 10:59

Bionic
Reading

U Srbiji se već neko vrijeme spekuliralo kako srpski čelnik ne planira samo otići s čela Srpske napredne stranke nego i formirati novu političku stranku ili pokret, a kako se ispostavlja to se upravo dogodilo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započinje formiranje Narodnog pokreta za državu i u periodu koji dolazi, obići će sve dijelove zemlje, potvrđeno je Tanjugu u predsjedništvu. Vučić će, kako je rečeno, zatražiti podršku naroda za obranu Srbije i od subote, 11. ožujka, započet će razgovore sa stanovništvom na jugu Srbije, najvjerojatnije u Vranju, donosi N1.

Vučić je još prošle godine na konferenciji za novinare gotovo najavio osnivanje novog političkog bloka “pristojne i normalne Srbije”, koji će biti i građanski i nacionalni. Govorio je o potrebi osnivanja novog političkog bloka kojemu “na prvom mjestu neće biti ni Istok ni Zapad, već interes Srbije”, piše piše Nova.rs.

“Važno je formirati blok normalnosti i pristojnosti – Srpski blok. Ne mislim nacionalno, već i građanski i nacionalno te blok pristojnosti koji će se suprotstaviti i jednima i drugima”, poručio je tada Vučić. Dodao je kako je važno da se u centru formiraju pokreti koji “nemaju šefove u inozemstvu”.

  • +2
Prosvjed protiv Vučića u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: M.M./ATAImages/PIXSELL